Това става факт в последната седмица на май

Майкъл Шмилов, който работи с основателите на Viber още от началото през 2010 г., а от миналата година е главен оперативен директор на едно от водещите в света приложения за комуникация, говори за бъдещото развитие на компанията на конференцията DigitalK в София.

По време на участието си с темата Connect freely in 2020 Майкъл Шмилов споделя, че потребителите очакват да си взаимодействат с услуги по начина, по който взаимодействат със своите приятели. За да върви редом с нуждите на своите потребители, компанията работи за предоставяне на все по-качествени и високотехнологични функционалности.

Освен бързината на услугите, които Viber предлага на своите потребители, от компанията залагат и на сигурността на личното общуване, като предоставят възможността за "Скрити чатове" и цялостно криптиране на комуникацията във Viber на всяко устройство или платформа.

В България функцията цялостно криптиране "от край до край" на общуването във Viber се очаква да започне от следващата седмица. Потребителите автоматично ще бъдат защитени с новата функция, след като обновят Viber версията на смартфоните си до най-новата - v6.0 или по-висока.

Viber продължава да работи за своето развитие и до момента е успяла да се наложи като една от водещите платформи за комуникация по света, като само в България активните и потребителите достигат до 2,5 млн., уточняват от компанията.

Източник: Viber