Нещото, което трябва сами да се питате, при всяко ново начинание, за да можете да следвате пътя на успеха

Чувствали ли сте някога как давате цялата си енергия за даден проект и в един момент осъзнавате, че ви е напълно безполезен? Или ако не безполезен, то не ви върши работа в по-големия план. Доста често се случва да сме заети с неща, които не ни носят реални ползи.

Лесно е да си зает с нещо, но това не означава на 100%, че това помага за развитието ти. Вероятно дори имате познати, които доказват това твърдение - вечно под пара и сякаш обаче никога не реализират големите си цели. Ще ги познаете по това, че винаги са на ръба на изтощението от прекалено много работа, под постоянен стрес и все пак кариерата им буксува. 

Има множество причини за това въртене в кръг, но с един обикновен въпрос, който да си задаваме при всяка нова задача, можем да останем фокусирани върху по-големите цели.

Виж още: 25 вдъхновяващи цитата за успеха​

Независимо дали започваме ново начинание, сменяме работата, стартираме нов бизнес, разработваме нов продукт, или каквото и да е, този въпрос ще ни помогне да отсеем наистина полезното от баласта. 

"Какви ползи ще ми донесе това и как съответства на големите ми цели? С какво им помага?"

Формулировката на въпроса, разбира се, може да бъде различна. Не е задължително да използваме точно тези думи. Тук смисълът е важен - поставянето на приоритети. Ако имаме една голяма цел за постигане, не трябва да се хабим с множество други по-малки неща, нямащи нищо общо с нея. 

Въпросът отдвна вече не е колко работиш, а какви резултати постигаш. И съответно - как тези резултати влияят на по-голямата игра - на собственото ти израстване. 

Виж още: Умът краси човека​

Успешните хора знаят, че всяка работа постига определена цел и съумяват да си подредят нещата така, че да вършат само това, което има полза за тях самите. Така че при всяко ваше ново начинание, се замислете за това, което то би ви донесло като краен резултат. Какво ще постигнете с него? Мислете за края още от самото начало. Само така ще можете да си изградите стабилна дългосрочна стратегия. 

Източник: Bulevard.bg / Inc.com