Наскоро известният като дизайнер на елита собственик на модна къща "Агресия", който беше открит мъртъв с два куршума в главата, подписал сериозен договор с "Армани"

Най-известните и тиражирани личности от политиката, бизнеса, спорта и развлекателната индустрия са били клиенти на убития основател на модна къща "Агресия" Александър Антов. Уважаваният предприемач беше открит с два куршума в главата недалеч от дома си в събота сутринта, след като вечерта кучето му се прибрало само от обичайната разходка в околностите на село Бистрица.

Премиерът Борисов е верен на "българското" още от времето, когато беше главен секретар на МВР, разказва "Стандарт" за ВИП клиентите на модния магнат. В гардероба на Бойко има повече от дузина костюми, шити по поръчка в "Агресия" - в черно, тъмносиньо, бежово и кафяво.

Върху тях дискретно пише "ръчна изработка", а името на притежателя обикновено е извезано върху вътрешния десен джоб на сакото. Кройката е леко вталена и много елегантна, въпреки че Борисов понякога напразно настоява за по-обемни ширини. Любимите сака от рипсено или гладко кадифе на генерала също са с марката. За всичките си досегашни официални визити в САЩ

Борисов обличаше костюмите на "Агресия" и се хвалеше патриотично,

че не се дава по елегантност на Барак Обама. Дори се пошегува, че при една от срещите със стопанина на Белия дом са установили, че са в почти еднаква визия.

Борисов носи и одеждите на "Скабал", представяни от фирмата на Антов в България. Обличат ги президенти, магнати и футболни величия като Дейвид Бекъм. За всичко това обаче Антов подхвърляше сдържано само пред приятели и не желаеше да се хвали по медиите.

За Борисов се разчу, когато министър председателят дойде напълно неочаквано на ревю в Японския. Тогава самият той разказа, че в гардероба му има най-вече модели на Антов. В ателиетата на "Агресия" преди години бродираха специални монограми и върху саката и ризите за Цветан Цветанов – Tzv Tzv.

Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов беше пръв приятел с Антов и цялата му фамилия. Неслучайно Вальо "зае" прочутата си физиономия за уникалната линия Hand made. Компанията прави одеждите на националите и олимпийците ни, подарява абитуриентски костюми на деца-сираци от цялата страна.

Азис, Иван Динев-Устата, Ники Кънчев, Орлин Горанов

са сред мачовците, които не само се обличат в "Агресия", но и навсякъде хвалят продукцията й. Ерол Садъков, синът на някогашния треньор на юношите по футбол Аян Садъков, преди време също спечели привилегията да бъде посланик на шика, подписан от Антов, пише "Стандарт". Петко Димитров, съсобственикът на "Найт флайт" дълго беше по билбордовете, наконтен с дрехите на модната къща.

Екипите на "Агресия" винаги са шиели с най-качествените, авангардни и високотехнологични тъкани - поръчани само за тях в италианските фабрики или на международния пазар. Най-често са от заводите, в които произвеждат текстил "Черути" и "Дзеня". Във фирмените бутици се харчат още "Келвин Клайн джинс", "Поло Ралф Лорън", "Карло Кадео", допълва "Стандарт".

Убийството е добре организирано и не е аматьорско,

предположи пред Нова телевизия разследващият журналист Слави Ангелов, но изрази скептицизъм за разкриването му.

"Много е странно прехвърлянето на всички активи на собственика на "Агресия" за някаква странна сума на човек, който никой не знае какъв е. Обикновено това са схеми за прикриване на задължения. Твърде вероятно е оттам да излезе нещо", коментира още Ангелов.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията убийството на Александър Антов може да е свързано с това, че той е спечелил крупна сделка за голяма чужда марка: "Обикновено това са причините. Вероятно той е взел поръчката на някого тук."

Наскоро собственикът на модна къща "Агресия" подписал сериозен договор с марката "Армани", обяснява "24 часа" в портрет на 63-годишния Антов и го описва като един от българските индустриалци с реален голям бял бизнес. През есента след 2-годишна битка с тумор в мозъка починала съпругата му Мария.

"Той беше човек, готов да помогне на всеки и да му подаде ръка.

Тези, които го познаваха, знаеха, че той има две деца. Аз бях кръвта му, а модна къща "Агресия" - сърцето му", написа в социалните мрежи дъщеря му Мая.

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) изпратиха ултимативно писмо до вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова с копие до премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, в което настояват тя да подаде оставка, ако извършителите не бъдат разкрити и задържани сега и веднага. В текста се казва:

"Поредното показно и нагло убийство в България, този път на един предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя, безкомпромисно и оглушително постави въпроса: Защо ни е нужно МВР? Защо са ни нужни вицепремиер и министър на вътрешните работи? Защо бюджетът прахосва над 1 млрд. лв. за тези институции, когато

всеки от нас може да бъде разстрелян като куче,

защото просто не се харесва на някого, или този някой иска да му вземе парите, или направо целия бизнес? Да убие, да ограби, да линчува, и то с ясното съзнание, че ще остане безнаказан. Да, наистина безнаказан!

Вече трети ден няма арестуван, няма дори заподозрян, но иначе както винаги се работи по всички версии, докато накрая всички отново забравят. Този път обаче това няма да стане! Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите. Ако МВР допусне това, КРИБ няма да се примири и ще намери начин да насърчи разкриването на поръчителите, извършителите и пазителите им.

В края на миналата година, по повод протестите на служителите в МВР, четирите национално-представителни организации на работодателите излязоха с обща декларация, с която подкрепиха демонстрираното от правителството и ръководството на МВР желание за реформи в сектор сигурност. Дадохме нашия кредит на доверие. За съжаление отново нищо не се случи. Убийствата и терорът по отношение на личната сигурност по улиците на България продължават.

Вече никой не може да се чувства в безопасност

Дори и да плащаме два пъти: един път над милиард лева за заплати на безмълвни наблюдатели и регистратори на престъпления и тяхното ръководство и още един път - за да поддържаме армия от охранители, които да пазят икономиката на България и хората, които реално я развиват. Това не може да продължава така!", категорични са от КРИБ.

Източник: Standartnews.com; 24Chasa.bg