Туристите се пренасочват към страната ни заради опасността от терористични нападения

Терористичните нападения извеждат на преден план две нови топ дестинации за бритаските туристи - Куба и България. Това посочва в прогнозата си главния изпълнителен директор на международната туроператорска група "Томас Кук" - Петер Фанкхаузер, цитиран от "Дейли мейл".

Терористичните атентати в Европа са взели своето и туристическата фирма е отчела спад в приходите за третото тримесечие на годината, като продажбите са спаднали с 8% до 1,85 млрд. паунда след терористичните нападения в Турция и Брюксел, а загубите преди облагането с данъците са нараснали на 64 млн. паунда. Междувременно, летните резервации са спаднали с 5%.

"Докато търсенето за повечето други дестинации е голямо, за Турция е променливо и остава значително под миналогодишните нива", каза Франкхаузер.

"Намалихме капацитета за Турция за лятото на 2016 г. и го пренасочихме към алтернативни дестинации, включително Испания, България, Гърция, Куба и САЩ."

Ето как изданието описва страната ни:

България се гордее с плажовете си по Черноморието - известно по комунистическо време като "Червената Ривиера" - и със ски курортите си на запад.

Столицата София е един от най-старите европейски градове. Ротондата ѝ "Свети Георги" е построена от римляните през IV век.

България е членка на Европейския съюз, но използва валутата лев. Един лев, който е равен е 100 стотинки, е около 45 пенса.

Стаи в луксозни петзвездни хотели в градовете могат да се намерят и за цена под 100 британски лири на вечер, а пинта българска бира може да струва по-малко от 1 паунд.

Популярно ястие е шопската салата - лук, домати, краставици, сурови или печени чушки, сирене и лук.

Любимата национална напитка е ракията.

Българите клатят глава, за да кажат "да" и "не".

Източник: "Дейли мейл"