Комплексът ще включва три небостъргача със 765 апартамента, търговски център, луксозна хотелска част, престижна очна клиника, голяма паркова зона с фонтан, амфитеатър и водни площи.

"Гранд Каньон" ще се появи и в столичния квартал "Младост" на мястото на "Нова Деница". Днес правителството одобрява сделката с турската компания "Гаранти Коза". Въпреки че проектът носи същото име, той по нищо няма да прилича на приодното чудо в САЩ.

Комплексът ще включва три небостъргача със 765 апартамента, търговски център, луксозна хотелска част, престижна очна клиника, голяма паркова зона с фонтан, амфитеатър и водни площи. Най-високата сграда ще бъде 30-етажна с височина 113 метра. Предвидените инвестиции са за над 120 млн. евро.

Проектът е първи за турската компания в България, но тя вече е изградила подобни два комплекса в Япония и един в Истанбул.

-grand-kanyon-e-proekt-za-superluksozen-nebostargach-v-sofiya

"Гаранти Коза"

"Гаранти Коза" е създадена през 1948г. и оттогава насам успява да изгради имен на една от най-добре развитите и уважавани в бранша компании в Турция. Има над 200 успешно реализирани проекта в Турция, Русия и Дубай.

Фирмата има планове да продължи с инвестициите в България и строителството на още уникални за България жилищни проекти.

Стилът на "Гаранти Коза" е строителство на "дишащи сгради", което означава строителство на високи сгради на по-голямо отстояние една от друга и много зеленина и зелени площи. За пример можем да дадем сградите от проекта Гранд Каньон София, които ще бъдат построени върху 1/3 от парцела (10 декара), а другите 2/3 от парцела равняващи се на 20 декара ще бъдат зелени площи.

V-noviya-proekt-za-nebostargach-v-sofiya-e-zalozhen-i-luksozen-targovski-tsentar

Самият комплекс ще се състои от:

  • 765 апартамента в три сгради, носещи имената на три български планини: Резиденция "Витоша" - 19 етажа; Резиденция "Пирин" - 22 етажа; Резиденция "Рила" - ВИП резиденции от 17-и до 30-и етаж + 5-звезден хотел от световен клас, първи в България, заемащ 17 етажа;
  • 20 000 кв. м. зелени площи;
  • Търговски център "Каньон" е от нов, отворен тип и е четвъртият от този вид в света и първи в ЕС. На площ от 32 000 кв. м. ще бъдат разположени едни от най-реномираните световни брандове.
  • Фитнес и СПА център;
  • Частна очна клиника от висок клас ще бъде разположена на 1200 кв.м. площ и ще предоставя първокачествено обслужване.
  • Гранд Каньон е проектиран с топла подземна връзка с метро.

Източник: Delta3