За това алармират общински съветници от града

Апетитни общински имоти в Хасково се разпродават за жълти стотинки. Това обявиха общински съветници от града пред Би Ти Ви, където гости в сутрешния блок бяха депутатите от ГЕРБ Методи Андреев и БСП Чавдар Георгиев, които коментираха имотите и благосъстоянието на кмета на Хасково Георги Иванов.

Цените на общинските имоти

"Цялото апетитно имущество се равнява само на между 17-20 млн лв., а бюджетът на общината за тази година е над 50 млн. лв.", заяви общинският съветник от БСП Божидар Драганов, като заяви, че с колегите му неведнъж са се опитвали да спрат продажбата на имоти на безценица.

Общинският съветник от ГЕРБ Антон Иванов пък коментира, че няма как лично той или някой негов близък да спечели обществена поръчка в Хасково, защото не е от кръга на кмета.

"През тези 16 години не знам да има сериозен и значим обществен проект. Липсват големите инвестиции", допълни Драганов.

Ремонти от приятели

Двамата коментираха и ремонта на стадиона в Хасково, който е направен без обществена поръчка. На практика ремонтът започва на 6 юни, но според документите месец по-късно дори не е определено кой ще прави този ремонт. На 10 юли в общината се отварят офертите на кандидатите да участват. Така се оказва, че първо е направен ремонтът, след това е обявена обществената поръчка.

Депутатите от ГЕРБ и БСП се обединиха около това, че в случая със стадиона категорично става дума за беззаконие. „Може да са прекрасни намеренията, но те се постигат със спазване на законите”, заяви Методи Андреев и допълни, че при подобен тип поръчки 20-30% от средствата отиват за поръчителя.

Виж още: Имението на кмета на Хасково - за над 2,5 млн. лв.

Само красиви паркове не стигат

"Неговото управление е гибелно за града и общината - само красивите паркове не са достатъчни за развитието на общината", допълни и Чавдар Георгиев, като потвърди, че общината разпродава масово имоти. Според него или не си върши работата прокуратурата, или кметът има добри адвокати.

По думите на Андреев този тип общини са се превърнал в бандитско управление и не само в Хасково има такива проблеми. "Правим проверка за да не докажем истината”, заяви депутатът от ГЕРБ, посочвайки, че в света има един начин да се провери дали управници са забогатели в следствие на власт – трябва да се провери кога и как са направили първия милион", посочи той.

Източник: Би Ти Ви