Какви са основните неща, които ще трябват на един родител през летните месеци

Идва лято - безспорно време за почивка, разходки в парка, плаж и всевъзможни дейности на открито. Човек може да се порадва на чистия въздух (или относително чистия, ако живее в някой по-голям град), да потича на спокойствие, да се наслади възможно най-пълно на природата.

Медалът обаче има и друга страна, особено ако освен за себе си, трябва да се грижим и за малко дете. Всички тези неща, които толкова ни радват нас - слънце, въздух и природа, за децата могат да имат и опасен ефект. Детската кожа е особено чувствителна към всякакви фактори и ако излизаме сред природата, трябва да вземем необходимите мерки затова.

Най-напред срещу слънцето

Палещото слънце на плажа може да изгори без проблем кожата на възрастен, какво остава за децата. Обикновен слънцезащитен крем тук не върши работа, тъй като говорим за изключително деликатна кожа. За нея ни трябва специализиран лосион за деца.

Tsveten-slantsezashtiten-sprey-za-detsa

Подобен можете да намерите на Kidaland.com/kozmetika

Лосионът би подействал при плаж и дълги разходки, но той определено не е единственото (и достатъчно) решение на проблема. Слънчевите лъчи могат да доведат до прекомерно нагряване и слънчасване. Тук се препоръчват сенниците и детските колички със сенници. С тяхна помощ детето ви ще може спокойно да стои на сянка.

Detska-kolichka-sas-sennik-ot-kidaland-com

Тях можете да намерите на Kidaland.com/kolichki

Освен сенник, детето се нуждае и от подходящата шапка, която да защитава от слънцето, но да не запарва главата. Така ще осигурите оптимална защита на детето си от слънчевите лъчи и жегите.

Хидратация

Не забравяйте и хидратацията. Кожата на човек има нужда от много течности, за да се държи гладка и еластична. Това в още по-голяма степен важи за децата (особено в ранна възраст). В този етап от растежа, те имат нужда и от оптимален прием на витамини. Тук особено подходящи са някои детски сокове, които са с доказани съдържание и произход.

Намерете такива сокове на Kidaland.com/sokove

И насекомите

За съжаление освен жегите, ще трябва да се изправите и срещу друг проблем - насекомите. Всякакви летящи и пълзящи гадини могат да доведат до обриви по кожата на детето. Затова едно от най-лесните и действащи решения са препарати за насекоми. Ако пък искате да се обърнете към природата, маслото от лавандула гони всякакви насекоми.

Източник: Bulevard.bg