Чии бедра бяха на показ по червения килим

Преди три години Анджелина Джоли се появи на "Оскарите" в рокля "Версаче" с висока цепка, а позата, която зае на червения килим, се превърна в една от най-обсъжданите теми след церемонията.

Тази година, в нейно отсъствие, щафетата поеха други актриси плюс няколко дами, които придружаваха номинирани и лауреати.

Рекордът за най-дълга цепка държеше една дебютантка на червения килим - Софи Хънтър. Бременната британска режисьорка придружаваше съпруга си Бенедикт Къмбърбач при първата му номинация за главна мъжка роля.

Двамата се сгодиха миналата есен, вече чакат бебе, а наскоро сключиха и брак. Освен че приличаха на мартеничка (той в бял смокинг, тя в червена рокля Lanvin), тоалетите им за церемонията се откроиха и с нейната висока цепка, заменила страничния шев отдясно.

В горната половина дрехата беше прихваната със симетрични копчета, за да не се разтваря - и очевидно изискваше дамата да не носи бельо.

Фотогалерия: Звезди заголват бедра

Дълга цепка, но отляво, имаше и златистата рокля на Никол Кидман от "Луи Вютон".

Носителката на "Оскар", която сме гледали още като тийнейджърка в "Банда БМХ" (1983), тази година навършва 48, но отдавна прави всичко възможно да неутрализира следите на времето.

По-малко от три месеца след като стана майка за втори път, номинираната Розамунд Пайк ("Не казвай сбогом") отново демонстрира отлична форма на червения килим.

Нейната червена дантелена рокля от "Живанши" също беше без презрамки, но с фронтална цепка.

Джесика Частейн също беше в рокля от "Живанши", но тъмносиня.

Смелото й деколте се разливаше на ширина и подчертаваше бюста, а цепката осигуряваше свобода на движенията - особено необходима при излизането й на сцената в компанията на тъмнокожия британец Идрис Елба, спряган за бъдещ Джеймс Бонд .

Ема Стоун също заложи на цепка, при това висока, която предоставяше добра видимост и към обувките ("Кристиан Лобутен").

Мнозина определиха актрисата от "Бърдмен" като най-стилната на червения килим. Роклята й беше кутюрна "Ели Сааб" - без деколте, с дълги ръкави, но с изцяло гол гръб.

Смел тоалет демонстрира и младата звезда от "Юношество" Лорелай Линклейтър.

20-годишната актриса била взета от баща си, режисьора Ричард Линклейтър, за една от главните роли, защото можел да гарантира, че е на разположение през целия 12-годишен снимачен период.

Вече пораснала, тя носеше рокля Gabriela Cadena в червено и черно, с висока фронтална цепка и прозрачна горна част, прикриваща бюста й само с бродерия.

Като поведение обаче най-смела на червения килим изглеждаше манекенката Криси Тийгън, една от "ангелите" на "Викторияс сикрет", която често е позирала по бельо и бански, вкл. за корицата на "Спортс илюстрейтид".

Съпругата на Джон Леджънд, отличен заедно с рапъра Комън за песента им към филма "Селма", носеше бледосиня рокля "Зухаир Мурад", чието деколте почти се сливаше с цепката.