Нина Агдал, Лили Олдридж и Криси Тийгън са лица на броя с бански костюми в годината на половинвековния му юбилей

Това не е първата ансамблова корица на култовото издание - през 2006 г. заедно позираха осем манекенки, сред които топмоделите Каролин Мърфи, Ел Макферсън, Рейчъл Хънтър, Даниела Пестова и актрисата Ребека Ромин ("Грозната Бети").

Всъщност груповата фотосесия е едва петата в 50-годишната история на броя с банските, издаван всяка зима от "Спортс илюстрейтид". Първата е била през 1976 г., последвана от две през 90-те (1994 и 1996). 

Виж още: Всички корици на "Спортс илюстрейтид" на едно място

Сега корицата за първи път красят 21-годишната датчанка Нина Агдал, която е модел на "Спортс илюстрейтид" от 2012-а насам, Криси Тийгън - съпруга на певеца Джон Леджънд, и Лили Олдридж, известна досега като един от "ангелите" на "Викторияс сикрет", която също е омъжена за музикант, фронтмена на Kings of Leon Кейлъб Фолоуил.

Лили Олдридж в ревюто на "Викторияс сикрет" през есента на 2013 г. Снимка: Victoria's Secret

Трите са заснели съвместната си фотосесия на островите Кук пред обектива на Джеймс Макари. 28-годишната Тийгън е най-опитната - тя участва в броя с банските за пета поредна година, като преди е позирала на екзотични места като Малдивите, Филипините, Сейшелите, Великденския остров, Бахамите.

Олдридж пък е първата дебютантка в изданието (след Хайди Клум), която се появява директно на корицата. Новината, че са избрани за лица на броя, бе съобщена на трите красавици по време на тв интервю.

Юбилейното издание е в продажба от 18 февруари 2014 г.