Президентът очаква 2015-а да бъде по-добра година, политиците да оставят противоборството помежду си и да започнат да работят

Пред Паметника на Незнайния воин по традиция бяха осветени бойните знамена на България. Водосветът бе извършен от патриарх Неофит. На церемонията присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министърът на отбраната, председателката на Народното събрание Цецка Цачева, кметът на София Йорданка Фандъкова, депутати и гости, информира Novini.bg

След церемонията президентът Плевнелиев коментира пред журналисти, че очаква 2015-а да бъде по-добра година, политиците да оставят противоборството помежду си и да започнат да работят, тъй като трябва да бъдат извършени много важни и сериозни реформи. 

Той изрази и надежда двете изгубени години - 2013 и 2014, да не се повтарят повече в българския политически живот. Плевнелиев моли за смирение политиците. 

На въпрос дали българската армия трябва да отиде на границата с Турция президентът Плевнелиев отговори категорично, че няма да допусне армията ни да застане на границата. 

Тази идея може да доведе до много лош международен отзвук за страната ни, предупреди държавният глава. Това е недопустимо, добави той.

Плевнелиев се надява правителството да намери разумното решение и МВР да продължи да охранява границата ни с Турция.

Виж още: Светлозар Лазаров: 25 години не е пипнато нищо по границата ни