Очаква се приемът на заявления да започне в края на февруари

Държавен фонд "Земеделие" публикува индикативния график за прием на проекти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.) за настоящата година.

Очаква се приемът на заявления да започне в края на февруари по площните мерки от Програмата - Мярка "Агроекология и климат", Мярка "Биологично земеделие", Мярка "Плащания по "Натура 2000"" и "Рамковата директива  за водите" и Мярка "Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения". Крайният срок за подаване на документи е 12 юни т.г.     

Мярка "Хуманно отношение към животните" от Програмата се предвижда да бъде отворена за прием през втората половина на март и ще приключи до средата на юни. През април се предвижда да се отвори подмярка "Стартова помощ за развитието на малки стопанства" (ТПП).

Вторият прием на проекти по подмярка "Инвестиции в земеделските стопанства" се очаква да започне през юли, а през септември тя ще бъде отворена за прием на кандидатите в обхвата на Тематичната подпрограма.

Подмярка "Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти" е предвидена да бъде отворена за прием в края на октомври.

В началото на август 2016 се очаква да започне приемът по "Трансфер на знания и действия за осведомяване", а от края на август до октомври ще се приемат заявления по Мярка "Учредяване на групи и организации на производителите“.

Общинските подмерки - "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" и "Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и на културното и природното наследство на селата", също се очаква да се отворят за прием. 

За пет седмици от края на юни започва подаването на проекти по подмярка 7.2, а от края на юни до октомври се приемат заявления по подмярка - 7.6 от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.).           

Пълния индикативен график можете да видите в сайта на Държавен фонд "Земеделие"