Франция, Хърватия, Гърция са рай за нудистите

Как е уреден въпросът с почивката без бански в морските държави в Европа?

В съседна Гърция има 43 плажа, които официално са нудистки. Много от тях са на отдалечени, неудобни места или са покрити с камъчета, а не с пясък. Няма също така заведения, шезлонги и чадъри. Въпреки това хиляди туристи отиват в южната ни съседка, за да практикуват нудизъм, разказва Нова телевизия.

Причината е, че страната разполага със стотици малки и неописани в документите плажове. Има и популярни нудистки места като Червения плаж на остров Крит, където голотата е позволена навсякъде, освен в ресторанта. Иначе в Гърция нудизмът не е уреден със закон.

Виж още: Най-известните нудистки плажове

Във Франция нудистите са "натуристи" и разполагат с отделни места, където могат да бъдат без дрехи. Властите контролират пълното разсъбличане и на повечето плажове то не е позволено.

Обособените места за нудисти са около 460 в цялата страна, но те не са само плажове. Има лагери и обозначени планински райони, хотели и басейни за нудисти.

Във Франция се намира и световната столица на нудизма - Кап д'Агд, недалеч от Монпелие. Мястото е популярно като "голия град” и там ходенето без дрехи не е просто разрешено, а почти задължително.

Виж още: Нудистки поход в сърцето на Европа

Извън Европа обаче има много държави, където нудизмът е строго забранена практика. Сред тях са Пакистан, Сирия, Йемен, Саудитска Арабия. На нарушителите се налагат глоби, физически наказания и дори затвор, предупреждава Нова телевизия.

Източник: Нова телевизия