На новото работно място всеки иска да направи добро впечатление на шеф и колегите, но в този си стремеж може да сбърка и да се изложи пред всички.

Ето десет неща, които да избягвате на новата работа, изброени от Business Insider:

1. Не закъснявайте

Първото нещо, което научавате в първи клас е да бъдете на училище навреме. Това е първо правило и при новата работа. Ако закъснеете за работа е гарантирано, че това ще направи негативно впечатление. 

За да сте сигурни, че ще пристигате винаги навреме, направете предварително тест драйв до новата си работа, за да изчислите времето, което ви е необходимо за придвижване.

2. Не се обличайте непрофесионално

Преди да започнете работата, поговорете със специалистите от "Човешки ресурси" в компанията, за да ви посъветват какво е подходящото облекло за новото ви работно място.

Няма нищо по-дискредитиращо от това да се облечете неподходящо.

Виж още: Да работим с вдъхновение

3. Не пропускайте обученията

Много компании предлагат обучение преди да започнете на нова позиция. Не се изкушавайте да пропуснете тези сесии.

4. Не очаквайте да ви помагат постоянно

Без значение къде работите има някои процеси, инструменти и форми, които са задължителни в стандартните оперативни процедури на вашата компания. Поемете инициативата сами да се запознаете с тях, без да очаквате някой постоянно да ви помага.

Виж още: Подмазвач - Не! Ласкател - Да!

5. Не карайте колегите да вършат вашата работа

Разбираемо е, че може да имате нужда от помощ или насоки по време на първите няколко седмици от новата работа, но няма по-бърз начин да си създадете врагове, от това да задавате въпроси постоянно или да очаквате някой да върши вашата работа.

6. Не приемайте твърде много лични разговори

Времето, което прекарвате на работното място е, за да работите. Вашият работодател не ви плаща, за да говорите с приятелката си или дори бавачката на децата ви.

Виж още: Бърза кариера

7. Не питайте за повече пари

Най-вероятно вие и вашият работодател сте се договорили за определена заплата по време на процеса на наемане. Не променяйте мнението си още в началото.

8. Не се опитвайте да променяте нещата

Разбира се, вие искате да направите добро впечатление веднага щом се установите в новата работа и да покажете на новия си работодател, че той е направил правилния избор като ви е наел. 

Все пак, бъдете внимателни, когато предлагате нови политики или стратегии по време на първите няколко седмици, тъй като това е не е най-добрият начин да се представите като отборен играч.

Виж още: Грешката е моя

9. Не бъдете нечестни

Неизбежно ще бъдете помолени да направите нещо, което може би не знаете как става. Вместо да твърдите убедено, че ще се справите, бъдете искрени. Не се страхувайте да кажете: "Не знам" или "Не е по силите ми."

10. Не се страхувайте да помолите за помощ

Възможно е да бъдете толкова нетърпеливи да започнете новата работа, че да не задавате въпроси. Но ако прескочите дори най-основните от тях, вие се обричате на провал.

Виж още: Когато напускате работа...