Представяме ви 12 незабравими бисери от легендарния треньор Димитър Пенев - Пената.

1. При представянето на младия Трифон Иванов в ЦСКА: "Запознайте се с новия си другар. Иван Трифонов от Янтра. Абе не знам дали е Иван, или Трифон, но трябва да му поогънем краката, щото са малко криви. Страх ме е да не му пробутат лесно топката между тях."

2. Пената прави разбор: "Всеки играе за себе си, бавно,, тромаво. Закъснях да направя промените. Видя се, че с влизането на тези двамата и следващият… третият, Йовов, стана по-бърза играта. Трябва да благодарим нa Жоро вратаря, че беше над всички и че спаси още един, два гола."

3. Пената за отбора на Левски: "Аз смятам, че те си запазиха основните футболисти – Дарко Тасич, Ембеле…"

4. Пената и теренът: "Теренът беше малко неудобен, въпреки че е зелен отгоре."

5. Пената и лампите: "Момчета, тренировката ще се води от Краси Борисов, ако ви стане студено, ще пуснем лампите."

Виж още: Най-добрите изказвания на Саманта Джоунс за секса

6. Пената към футболистите, докато чакат: "Никой да не се качва преди да е дошъл автобусът."

7. Пената за Аржентина (преди мача ни срещу тях през 1994 г.): "Знам ги много добре. Там са Марадоната и Каниджа. Те са европейски шампиони на Южна Америка."

8. Пената за Австрия: "Познавам австрийците, много добър отбор. Бил съм и на стадионът им – "Кратера" (бел. ред. всъщност "Пратера" е обществен парк, в който се намира стадион "Ернст Хапел"). Около него има много люлки."

9. Пената за Динамо Минск: "Не са нищо особено. Имат само двама нападатели, близнаци. Единият е на 26 години, другият на 27. С тях трябва да се внимава."

10. Пената и шестото чувство: "Трябва да знаете, че някой път в шестото чувство съм … а в третото чувство съм аз и някой ме догонва на първо … и просто избързвам с два-три хода напред!"

11. Пената за Арабската пролет: "Дали войната още не е изстинала, дали влиза студен северен вятър в тази южна държава – и аз не знам. Учудващо е в края на февруари тук да бъде 5 градуса, че и нагоре."

12. Пената напътства шофьор на автобус: "Задръстването е голямо, отбий в лоялното."

Виж още: 12 известни личности, чиито последни думи ще се помнят