Стивън Ло мести бизнеса си в България и ще строи "Лас Вегас на Балканите"

Милиардерът от Хонконг Стивън Ло ще премести голяма част от бизнеса си в България и ще стане генерален спонсор на ЦСКА, съобщава Стандарт. От няколко дни той и представители на негови бизнес партньори са в България, за да обсъждат нов проект, който ще се ползва с приоритетно отношение от държавата.

Това носи множество облекчения, гарантирани от държавата. Подобни отстъпки се правят за вложения над 100 милиона лева и откриването на поне 200 работни места.

Самият проект ще наподобява "Лас Вегас на Балканите" - хазарт, почивка и изкуствено "море". Той ще струва 1,5 млрд. евро и ще носи името "Света София". Той ще е между селата Равно поле и Мусачево на площ от 1500 - 2000 дка. Строежът трябва да започне през юни и да продължи около три години.

Виж още: Лондон е световната столица на милиардерите 

Стивън Ло ще премести начинанията си в Европа, тъй като има проблеми с бизнеса си в Макао и Хонконг. Той беше осъден на пет години затвор в Макао заради даване на подкуп, за да си осигури апетитен имот. Ло и бизнес партньора му Джоузеф Лау, който също беше осъден, едва ли ще излежават присъда, тъй като Хонконг няма договор с Макао за екстрадиция на престъпници.

Виж още: Милиардерите съветват

В ЦСКА обаче не трябва да очакват многомилионна селекция. Стивън Ло ще стане генерален спонсор и ще осигури само част от издръжката на "червените". Все пак в управата на клуба се очаква да влязат бизнесмени, които да се грижат за финансовото здраве на ЦСКА.