Предпочитанията им клонят към супите и салатите

Представителите на зодия Дева са скромни личности, които приемат храната като потребност и не се впечатляват от скъпи блюда. Те се хранят често и по малко, като понякога се задоволяват и с една бисквита за закуска. Ценят храната и няма да хвърлят остатъците, а биха помогнали на човек в нужда или да нахранят куче или коте

В тяхното меню присъстват повече зеленчуци: зеле, зелена салата, краставици, лук, а на трапезата им винаги има място за салати. Супите са също толкова предпочитани, като най-любимите са им лещата и пилешката. Слабото място на Девата е храносмилателната система и затова супите им се отразяват добре.

Често консумират също пълнозърнест хляб, овесени ядки, бадеми, сирене, портокали, лимони, пъпеши, ябълки, круши, яйца и извара. Не са особени почитатели на месото, но ако хапват, предпочитат телешко и говеждо. Не обичат и захарните изделия с много шоколад, което ги прави една от най-добре изглеждащите зодии.

Средностатистически любимите им ястия са:
- Салати: Зелена и шопска
- Предястия: Тиквички с млечен сос и пържени картофи със сирене
- Основно: зеленчукова мусака и пиле със зеле
- Супи: леща и пилешка
- Десерти: плодове и плодови сладкиши

Девите обичат да похапват и ядки, особено сурови. Представителите на тази зодия предпочитат паста пред пица, особено през зимните месеци. Не обичат силно подправени или пикантни храни.

Източник: foodpanda