Първите годишни награди за благотворителност и корпоративна отговорност на сп. "Бизнес лейди" бяха раздадени на 9.07.2014 г.

Двадесет и четири благотворителни проекта и социални инициативи в общо 9 категории получиха официално признание на първите Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност "Златно сърце" на сп. "Бизнес лейди". Церемонията се състоя на вечерта на 9.07.2013 г. в Хотел "Балкан" в София.

Сред наградените имаше представители на частния сектор, държавни учреждения, медии, неправителствени организации, политически структури.

В каузата "Популяризиране на доброволческия дух" бяха отличени инициативата "Добротворци" на "Кока-Кола България" и Actualno.com; кръводарителската кампания "БлагоДаря" на City Center Sofia и Национален център по трансфузионна хематология и "Фирменото доброволчество като форма на тимбилдинг" на Мтел.

В каузата "Благотворителност" награди получиха Future Health, които подпомагат закупуването на медицинска техника за родилни отделения у нас; ЗАД "Виктория" за социалната си кампания "Виктория" дари усмивки за Коледа" и "Петрол" АД за подкрепата на кампанията "Повече българчета за България" на радио "Витоша". В същата кауза бяха отличени още "Бутилираща компания Хисар" за изпращането на над 30 хиляди литра бутилирана вода за бедстващите ни сънародници в наводнените райони в градовете Варна и Добрич; социалния проект на дентален център ЕО "Дент" "По-качествен живот за нашите родители" и СПА "Деметра" за цялостна подкрепа за деца, лишени от родителска грижа.

Проектът за интегриране на съвременните информационни технологии в образованието Samsung Smart Education на "Самсунг България" получи отличие в категория "Обучение и развитие". Награда заслужиха още "Изи кредит" за кампанията си за повишаване финансовата култура на потребителите.

В каузата "Информационна кампания за превенция и устойчивост" бяха отличени ЧЕЗ България за инициативата си "Образователна кампания за разумно и отговорно използване на електроенергия" и Great Wall за проекта си "Great Wall пуска мустак за МОември", целяща насочване на общественото внимание към проблемите на мъжкото здраве.

"Български пощи" ЕАД получи награда за инвестициите си в „Изграждане на достъпна среда в урбанизираната територия” в категория Подкрепа на беззащитните. В тази кауза беше отличен още "Мтел" с кампанията си "Приеми дете. Създай бъдеще".

"Лидл" България пък грабнаха наградата за зеления си проект „Дай шанс на Българката” в защита на балканската пъстърва като вид в родните планински реки. "Евромайки" – дамската структура на ПП "България без цензура" бяха наградени за цялостната си социална дейност в защита правата на жените в категория "Политиката и благотворителността.

В "Медиите и социалните каузи" отличия получиха няколко известни медии с различни социални инициативи. Телевизия Bulgaria on air заслужиха награда по повод състоялата се конференция "Образование и бизнес: на един език ли говорят теорията и практиката?" в партньорство с Investor.BG и Bloomberg. Радио Витоша бяха наградени за кампанията си „Повече българчета за България”, която развиват близо 10 години. В. "Стандарт" бяха отличени с кампанията си "Възкреси доброто", а радиата FM+, FRESH, STAR FM пък грабнаха приз за инициативата си "Зелена България".

В каузата "Неправителствени организации в действие" награда получи "Велик Приорат България" за цялостна благотворителна дейност; Ротаракт клуб "София-Тангра" за кампанията си "И аз знам!", целяща повишаване на общата информираност за ХИВ вируса и фондация "Монако дриймс" с президент Ана Иванова.

По време на събитието благотворително бяха събрани средства за младежите от Социален учебно-професионален център "Княз Борис 1", гр. София. Средствата ще бъдат разходвани за екскурзия или образователен лагер на децата. Гостите, решили да закупят благотворително талони участваха в томбола и част от тях спечелиха награди, осигурени от българската козметика с екстракт от охлюви Revive Snails Extract, СПА "Деметра" (които осигуриха подаръци и за всички наградени), "Профи дерм" и "Еко спа".

В програмата на мероприятието присъстваха квартет Хипнотик, дует Мания, Джина Иванова от "Трамвай №5" и артиста Иван Анастасов. Сладкарници "Пчела" пък зарадваха присъстващите с уникално изработена за събитието торта. Водещи на официалната церемония бяха актьорът Симеон Владов и журналистката и PR специалист Патриция Кирилова, генерален мениджър на ВИП Комюникейшън, партньор на събитието.

Основната цел на организаторите бе да мотивира допълнително институциите, компаниите, отделната личност да бъдат по-съпричастни към различните обществени проблеми. Наградите "Златно сърце" целят още да възнаградят морално усилията на онези институции, които са допринесли най-много чрез средства и отделено време за дадена кауза.

Според организаторите от сп. "Бизнес лейди" наградите "Златно сърце" за благотворителност и корпоративна социална отговорност са просто продължение на основната цел на изданието – да дава гласност на различни професионални успехи, качества и постижения във всяко отношение.

Bulevard.bg и Svejo.bg бяха медийни партньори на събитието.