Кои цветове най-добре ни пасват

Светът е пълен с цветове - красиви багри, които правят света около нас толкова прелестен. Наситени или бледи, ярки или меки и галещи окото, цветовете са навсякъде около нас. Но не всеки от тях ни отива и ни допълва. Някои цветове обаче имат точно този ефект. Те извеждат най-доброто от нас и според астролозите това зависи от зодиакалния знак, под който сме родени.

Ето кои са щастливите цветове на всяка зодия?

Овен

Червеното, цветът на Марс, който управлява този зодиакален знак, е ключово за Овните. Действени и енергични, те идеално се вписват в алената гама. Червеното идеално кореспондира с буйния нрав на Овена и му действа зареждащо.

Телец

За представителите на зодията, която най-добре може да се наслаждава на живота, най-подходящи са меките розови цветове. Самата енергия около този цвят омекотява и се вписва перфектно в представите на Телците за удобство и разкош. Меките нюанси допълнително подчертават спокойствието и хармонията.

Близнаци

Светлозеленото може както да успокоява, така и да зарежда с енергия. Тази му двойнствена природа перфектно пасва на един представител на зодията Близнаци. Цветът стимулира мисленето им, зарежда ги с енергия и по някаква причина винаги им стои стилно и грациозно.

Рак

Сребърната луна е покровителка на Раците и съответно бялото и сребристото са едни от най-удачните цветове за представителите на тази зодия. Чистотата и мекотата, които идват от тях, намират отражение в душата на всеки Рак.

Виж още: Каква магична гад си според зодията

Лъв

Едва ли има по-подходящ цвят от златистия за един Лъв. Блясъкът, гордостта и славата винаги са привличали представителите на този зодиакален знак, управляван от Слънцето, а златистото винаги привлича вниманието на околните и някак приканва към аплодисменти.

Дева

Бледолилавото може в най-пълна степен да разкрие душевността на представителите на тази зодия. Това е нежен цвят с нотка на загадъчност, която подчертава чара на една Дева.

Везни

Кафявото в различните му нюанси представя най-добре Везните. Цветът дава онова усещане за уравновесеност и смекчава малко типичната за представителите на тази зодия нерешителност. Като типичен земен цвят кафявото също така придава и известна стабилност, за да може думите, които излизат от устата на Везните да звучат с прилична тежест.

Виж още: Житейски девиз според зодията

Скорпион

Бордо. Мрачни и страстни, представителите на тази зодия разкриват душевността си най-добре в цвета на тъмночервеното вино. Елегантни, емоционални и енигматични, Скорпионите се вписват в този цвят и той се вписва в тях, давайки им нотка на аристократична опасност.

Стрелец

Подвластни на планетата Юпитер, за стрелците късметлийският цвят е жълтото. И ако при други хора жълтото ще придаде болнавост, злоба и негативизъм, при стрелците то отключва някои от най-положителните им черти като ведрост, лъчезарност и лекота.

Козирог

Според някои бежовото е безлично, но те най-вероятно не са виждали Козирог, който е решил да го използва в облеклото си. Козирозите са хора на кариерата и на успеха и за тях бежовото може да бъде изключително представителен цвят, който описва най-добре тяхната натура - горди, премерени и амбициозни.

Виж още: Кои зодии си подхождат най-много

Водолей

Водолеите са изобретатели и новатори, те винаги търсят небето и именно небесният цвят им отговаря най-добре на натурата. Този цвят отваря в тях артистичността, хармонията, духовното и интелектуалното, дава криле на фантазията им и спокойствие за иначе бурния им дух.

Риби

Другият знак, управляван от Юпитер - Рибите, също има за късметлийски цвят жълтото. При тях обаче то е в по-бледи и убити нюанси. С него Рибите ще достигат по-лесно до следващото си ниво на духовно развитие. Това е цветът на израстването и самоувереността, а и помага да се контролират налудничавите им идеи.

Източник: Bulevard.bg