Ашли Греъм и "Вог" казват: 2017 ще е годината на красотата оттатък размера

Ашли Греъм - един от най-известните и харесвани плюс модели ще е лицето на януарския "Вог". С тази корица изданието  отправя послание: 2017 ще е посветна на красотата отвъд размера.

"Никога няма да забравя момента преди първата ми сесия като модел - споделя Ашли по повод снимките. - Бях на 13, седяхме с майка ми в колата и се молех и благодарях на Бог за тази възможност. "Нека спечеля този ангажимент, ако ще да е единственият за целия ми живот", казвах си.

После имаше и други "първи пъти": първият ми маникюр по време на снимки (някой ще дойде специално да ми прави маникюра?), първото ми излизане на дефиле, първия път, когато се снимах по бельо, създадено по мой дизайн и сега - първата ми корица за "Вог" - нещо, което не съм си и помисляла, че ще е възможно преди 16 години, когато започвах работа като модел.

 uverenostta e po vazhna ot vanshniya vid

Невероятно е, че на това да бъдеш себе си - с всичките си извивки и несъвършенства - се гледа като на нещо забележително. В един свят, обсебен от филтри, програми и съвършенство, да изглеждаш реален се приема за нещо авангардно.

Най-удовлетворяващото от честта да бъда корица на "Вог" е, че знаем колко животи мога да променя. От стотици жени чувам, че вече не се чувстват невидими, че се чувстват готови да заемат мястото си на масата. Така че се чувствам още по-мотивирана с подкрепата на "Вог" да показвам, че красотата не познава граници и размери.

Ето затова тази отместваща бариерите корица значи толкова много за мен. Не просто, защото виждам, че тъкмо аз украсявам корицата на "Вог", а за всички онези жени, които непрестанно са чували "не". Това е триумф за всички нас и красива демонстрация на това как трябва да използваме гласовете си, за да предизвикаме промяна, понеже да обичаме себе си във всякакви форми и размери не е престъпление, а наше право.

Виж още: Най-красивата жена по бански в "Спортс илюстрейтид"

За съжаление повечето от нас са се натъквали на поне една недотам положителна реакция спрямо телата ни. Живеем в свят, в който е допустимо да надзираваш чуждото тяло. Твърде дебели, твърде кокалести, много мускулести, не достатъчно близо до "съвършенството". Жените непрестанно се подлагаме на "подобрения", които се превръщат в безкраен опит да реновираме телата си. Знаем, че плътната коса е хубава, но всичко останало не бива да е плътно, защото не ни помага да си намерим гадже. Пълните устни са секси, но пълните ръце трябва да се крият и покриват. Но в действителност мнозина от нас се харесват такива, каквито са.

В много ранна възраст майка ми ми показа чрез личния си пример, че увереността е секси, даже когато тлъстинките преливат от сутиена ти. "Увереността е твоето най-съблазнително притежание . казваше тя. - Тя е много по-мощна от начина, по който изглеждаш."

Hubavata zhena si e hubava zhena

Завършваме една обнадеждаваща година и започваме 2017 с много въздействаща корица. През тази година вятърът се обърна - аз упорито настоявах красотата на жените в различни форми да е по-видима и сега имам собствена кукла Барби, моделирана според моите стандарти за съвършенство. Ще продължавам да твърдя, че красотата не познава размери и граници и ще продължавам да окуражавам жените да приемат телата си, без да се извиняват за тях.

Източник: Vogue