Преразглеждането на присъдата донесе по-голямо наказание на бившата "Мисис България" заради предложения подкуп на длъжностно лице

Анита Мейзер ще лежи в затвора четири и половина години, реши Варненският окръжен съд. Тя бе призната за виновна по обвинението, че на 14 август м.г. във Варна е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай Димов, за което получи три и половина години лишаване от свобода.

Четири и половина години бе новата й присъда по второто обвинение - предлагане на 30 хил. евро подкуп на полицейски служител, за да не я задържи по Закона за МВР при налични данни за извършено престъпление. Бившата "Мис България" ще излежава зад решетките по-големия срок на наказанието си при първоначален общ режим.

Обвиняемата трябва да изплати 150 хил. лева обезщетение на роднините и наследниците на покойника за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението плюс 8000 лева глоба и разноските по делото.

В края на миналата година съдът й наложи по четири и половина години и за двете престъпления, които редуцира с 1/3, тъй като делото бе разгледано в условията на съкратено съдебно следствие. Тогава Мейзер се призна за виновна и прие да не се събират доказателства в съдебната фаза.

Виж още: Прокуратурата: Анита Мейзер е убила мъжа си

"През четиримесечния си престой в ареста се опитвах да си обясня как стигнах дотук. Ние имахме чудесни отношения със съпруга ми. Той имаше понякога странни желания и аз ги изпълнявах... Грешката ми беше, че не казах на майка му и сестра му какво е намислил, може би щяха да го спрат", бяха последните ѝ думи в съда при произнасянето на първата й присъда преди 10 месеца.

Апелативните магистрати обаче върнаха делото за ново разглеждане заради процесуални нарушения, след като заявка за обжалване на решението дадоха и защитата на обвиняемата, и семейството на покойния й съпруг.

Виж още: Каква е версията на адвоката на Анита Мейзер за убийството

Сега тя се обърна директно към премиера Бойко Борисов, когото призова да разпореди проверка с кого са разговаряли през последните месеци всички заинтересовани страни по делото, вкл. прокурорът.

"Тази присъда я знаех предварително и предлагам по медиите да разглася най-после да се направи сериозна проверка кой с кого е контактувал. Бащата на нацията г-н Бойко Борисов може би ще обърне внимание този път да разбере наистина как известна личност остава отново в затвора", каза Анита Мейзер.

Източник: Нова телевизия, Би Ти Ви