Четири групи и диджеи излизат на сцената за Cyber punX 2014

Първото издание на фестивала за електронен рок, синтпънк и чиптюн Cyber punX е насрочено за 29 ноември в клуб Bar "ZAR" с участието на четири групи и диджеи.

Дрескод няма, но колкото по-екстравагантно се облечете, толкова по-удобно ще се чувствате сред сай-фи и кибер косплейърите, които откриват фестивалната вечер, предупреждават организаторите.

Групите Ape|Men, Electric Dragon, Abysmatic и Mazut излизат на сцената по два пъти - преди и след полунощ. След тях партито продължава до сутринта с диджей сетове от $K▲NKΣR, Ицо Дарк, Дори и T.A. със синтпънк, трапстеп, дъбстеп, електро, чиптюн, индъстриъл, Джей-поп от Япония и уич (вещерски) хаус.

Кои са групите на Cyber punX:

- Концертните изпълнения на киберпънк групата "Мазут" са описвани като "енергични, цветни и яростни". Стилът им смесва пънк, чиптюн, електро, синтпоп, хип-хоп, индъстриъл и в последно време - вещерски хаус.

- Ape|Men е индиелектро проект, създаден през 2013 от трима музиканти от "Гравити ко.": Ивайло Чалъков ("Стейн"), Петър Съмналиев (Suffer H) и Борис Чеширков. Досега са издали четири демопарчета и подготвят дебютното си ЕР.

- Abysmatic са формация, която се смята за уникална в местен мащаб. Черпят вдъхновение за концертните си изпълнения от групи като "Продиджи" и Pendulum, като преплитат електрониката с агресивни китари и барабани, свирени на живо.

- Electric Dragon е електророк група, а стилът им е с преобладаващи 8-битови звуци, типични за видеоигрите от 80-те години. Наред с тях звучат бързи ритми, подкрепени от електроника и затвърдени от агресивни насечени рифове.