Новият сериал с турския секссимвол "Север Юг" тръгва ден след финала на хита от 2013 г. "Огледален свят"

Историята за Фериа (Хазал Кая) - дъщерята на портиер и чистачка, добрала се до сърцето на богатия и красив Емир, - превърнаха "Огледален свят" в най-гледаното тв предаване в българския ефир, като разбиха на пух и прах есенните планове на Би Ти Ви за освобождаване на праймтайма от турски сериали.

Поредицата, която тръгна през януари 2013, оглави и класацията на "Гугъл" за най-търсеното през изтеклата година, изпреварвайки името на трагично загиналия Пол Уокър (на латиница), хита Gangnam Style, риалити форматите "Гласът на България" и "Къртицата", другият нашумял танц Harlem Shake, също напусналият ни без време Чочо Попйорданов, петият сезон на "ВИП брадър" и предсрочните парламентарни избори.

Финалът на сезон 2 е този понеделник, с два епизода от 20 ч., а ден по-късно в същия час по Би Ти Ви започва друг турски сериал - "Север Юг". Звездата в него е Къванч Татлъту, нашумял с хитовия "Перла", а след това и със "Забраненият плод", където си партнираше с Хазал Кая.

Фотогалерия: Най-хитовите турски сериали

"Север Юг", излъчен в южната ни съседка през 2011 г., разказва за трудната битка за оцеляване в живота, която водят двама братя - Кузей ("север", игран от Къванч Татлъту), и Гюней ("юг", в ролята - Буура Гюлсой). Те имат различни амбиции и са поели по различни пътища, а единственото, което ги обединява, е любовта им към Джемре (Йойкю Карайел).

Първоначално тримата стават близки приятели и прекарват по-голямата част от времето си заедно. Един деня преди Гюней да се яви на кандидатстудентски изпит, Кузей се е подготвил да признае на Джемре любовта си към нея, но тогава разбира, че тя вече е направила своя избор - да бъде с брат му. 

Развоят на събитията в онази нощ остава тайна, но става причина пътищата на двамата братя да се разделят. След случилото се Кузей, който от малък е имал проблеми заради избухливия си нрав, влиза в затвора, а отличникът Гюней е приет в университета и пред него се разкриват нови хоризонти...

Виж още: Турските сериали водят до разводи

Четири години по-късно Кузей е освободен, но продължава да носи в себе си дълбоките следи на преживяното в затвора и тежестта на несправедливостта на раменете си. Когато се завръща у дома, заварва Гюней и Джемре да правят планове за сватба. Брат му следва пътя, който ще го отведе до мечтания богат живот, но всичко, вървяло дотогава по план, се променя.

След като осъзнава, че е загубил любовта на живота си, героят на Татлъту се отдава на нелегални боксови мачове, за да опита да се скрие от гнева и болката, които изпитва, и да загърби миналото си. Дали двамата братя ще намерят отново пътя един към друг?...

Къванч Татлъту и гостувалата у нас Сонгюл Йоден, в ролите на Мехмет и Инджи, бяха звездите на първия хитов турски сериал по Би Ти Ви - "Перла", тръгнал у нас през 2009 г.