Салати, които са истински калорийни бомби, фалшив грил, вечни картофки и други прегрешения

Една популярна шега гласи, че да поръчваш салата във фаст-фуд ресторант е като да ходиш на публичен дом, за да разговаряш за поезия.

Салата наистина е по-добре да поръчате другаде, вероятно ще ви излезе по-тънко във всяко отношение и като цена, и като калории. Решавате, че салата с топинг от сирене, сос ранч и пържено пиле е по-здравословна от бургер, но всъщност някои салати във фастфуд веригите съдържат над 700 калории, пише Goodlife.

Друг номер, с който тези заведения привличат клиенти, са фалшивите следи от грил.

Истината е, че повечето фаст фуд вериги нямат грил с открит огън, така че те няма как да получат характерните перфектни следи от грил, които всички харесват в кюфтетата и пилешкото филе на грил.

Тези следи обикновено се добавят още преди месото да е стигнало до ресторанта. И - както и бихте очаквали - те обикновено са само изкуствени оцветители.

Резултат с изображение за grilled meat

Пилешките хапки  стоят доста дълго в очакване на клиенти

Пилешките хапки, пръчици, пръстчета и пр. са любимата "не-храна" на децата. В "Макдоналдс" McNuggets стоят в тава за подгряване по цял ден, очаквайки някой да поръча от тях. Обикновено практиката е те да се изхвърлят след определено време, но според някои бивши служители в ресторанти на веригата, това далеч не винаги се спазва.

Пържените картофки, които не остаряват

Жалко е, когато напазарувате твърде много хранителни продукти и част от храната ви вече не е годна за консумация, защото е изтекъл срокът й на годност. Плашеща мисъл обаче е, че пържените картофки от фаст-фуд веригите вероятно изобщо нямат срок на годност; експерименти със съхранението им в продължение на четири години са показали, че поне външно те изглеждат същите като току-що продадените.

Видео: Всичко, което искате да знаете за пържените картофки в "Макдоналдс"

Млечните шейкове обикновено са истински калорийни бомби

Освен "специалните", "празнични" предложения на веригите, съдържащи захар и мазнини в изобилие, регулярното съдържание на млечните шейкове също е далеч от полезното.

Американската верига Wendy's например е прочута с шоколадовия си шейк Frosty, който осигурява 330 калории, 8 грама мазнина и 150 мг натрий за 350 ml. Еквивалентен Triple Thick Shake в "Макдоналдс", отново 350 ml, съдържа цели 530 калории, 13 грама мазнина и 330 мг натрий. Така че четете внимателно какво се съдържа в това, което поръчвате!

Източник: Goodlife