Шест млади майки позират без дрехи пред в. "Сън", коментират възможно ли е да върнеш бързо фигурата си отпреди бременността - и какво е по-важно от влизането в добра форма

Шест читателки на в. "Сън", родили преди месец или дори преди година, позираха голи пред британския таблоид, за да демонстрират, че светкавичното влизане във форма след бременността граничи с фантастиката.

Фотогалерия: Млади майки в отлична форма

Акцията им е в противовес на знаменитости като Кейт Мидълтън и Блейк Лайвли, които си връщат предишната фигура по магически начин, комплексирайки простосмъртните млади майки. Представяме ви тази смела шесторка, от ляво на дясно:

Джема Бени от Илфорд, Есекс, е родила сина си преди три месеца и споделя: "Имах късмет, че качих само шест-седем килограма по време на бременността и влязох отново във форма сравнително бързо. Нямам стрии. Определено се нуждая от стягане, за да си върна предишната фигура, но

сега е важно да прекарвам повече време с бебето си,

отколкото да се потя във фитнеса. Срамота е, че известните личности са подложени на такъв натиск да поддържат определен имидж и да влязат във форма толкова бързо. Нямам против да изглеждам страхотно, но за средностатистическите майки това е свързано с усилия и време - с каквото ние просто не разполагаме."

Хана Муса, студентка от Южен Лондон, казва: "Дрехите ми след раждането са два размера по-големи. Партньорът ми твърди, че съм красива, но когато гледам снимките на кльощави млади майки като Кейт Мидълтън, се питам дали наистина е така, защото в сравнение с мен те изглеждат несравнимо по-добре. Влизането обратно във форма

отнема повече време от очакваното

Най-много ненавиждам натрупванията в талията... но съм прекалено заета с това да бъда майка, за да се притеснявам как изглеждам."

Деби Уинстенли от Суодлинкот, Дарбишър, която се занимава с реклама, е майка на две деца - едното на четири, другото още бебе, и разказва: "Нямам личен треньор и диетолог, както вероятно повечето знаменити майки.

Не знам как успяват да изглеждат така невероятно

Съпругът ми ме харесва закръглена. Вече съм си върнала предишното тегло, но според мен заслугата е единствено на кърменето. Разбира се, че завиждам на всяка жена, която е суперслаба след раждането, но засега съм доволна от живота си."

Сара Клемънт от Чигуел, графство Есекс: "Не мога да намеря време дори да се гримирам за случаи като този, камо ли да си правя косата и да ходя на фитнес. Не завиждам, но се чудя как известните жени съумяват да изглеждат така, това просто

не е по силите на средностатистическите млади майки

Тревожа се, че от нас се очаква да възвърнем веднага обичайната си форма и да изглеждаме невероятно през цялото време. Истината е, че не можем. Мразя гърдите си, имам чувството, че са увиснали, имам и коремче. Искам да изглеждам поне наполовина колкото известните жени, но засега просто се наслаждавам на майчинството."

Карлийн Смит е пиар на свободна практика от Ричмънд, графство Съри, и има момиченце. "Възхищавам се от това, което стори тялото ми, за да ме дари с прекрасно бебе, но промените са големи. В момента се концентрирам върху отглеждането на детето и нямам време да мисля за външния си вид. Наскоро четох

как да постигнем плоското коремче на Кейт Мидълтън за пет седмици след раждането

и бях шокирана. Да се натоварваш с физически упражнения толкова скоро след това може да бъде дори опасно. Месец и половина след идването на бебето съветите са да излизаш повече на чист въздух, не да се натоварваш. Фокусът на младите майки би трябвало да е изграждането на здрава връзка с бебето.

Дъщеричката на гримьорката Кейти Д'Суза от Ромфорд, графство Есекс, е вече на годинка, а майката споделя: "Снимките на звездни майки

ме карат да се чувствам непълноценна

Вече спестявам за пластична операция на бюста, защото обемът му спадна и слязох от размер 34Е до 30D... Аз съм самотна майка и ми е трудно да изляза навън за каквото и да било, камо ли да ходя на фитнес. Всички искаме да изглеждаме страхотно след раждането, но в действителност мнозинството от жените не изглеждат така. Трябва да харесваме телата си такива, каквито са."

Източник: Nie-Jenite.bg / в. "Сън"