В социалната мрежа даваме информация на всяко едно приложение, което използваме

Всички знаем, че малко или много социалните мрежи отдават информация за нас на различни рекламодатели. Това обаче не е по вкуса на много хора. За тях "Фейсбук" е оставил вратички, с които поне частично да спрат изтичането на информация. 

Така например стои положението и с приложенията, които използваме през "Фейсбук". В самото начало приложенията искат достъп до данните ни. Така дори след използването на приложението, то продължава да има достъп до тях, освен ако не ограним това или не изтрием самото приложение. Приложенията, които приятели ви в социалната мрежа използват, също могат да получават достъп до ваши данни, пише "Тек инсайдър".

Ето как да можете да видите това и да го промените. Първо, трябва да отидете на "Настройки" (Settings). След като влезете в менюто Настройки, в лявата част на екрана избирате "Приложения" (Apps). 

Виж още: 7 трика за по-забавен "Фейсбук"

Там ще видите приложения, страници и услуги, на които сте позволили достъп до профила ви. Ако задържите мишката над някое от тях, ще ви се появи моливче и знака "x".

Ако изберете моливчето, ще научите до каква част от вашите данни има достъп съответното приложение, в това число приятели, рождена дата, къде сте работили, събития, групи, религиозни и политически възгледи и т.н. Всяко от тези приложения може да бъде премахнато с избиране на "х". 

Ако искате да продължите да използвате дадено приложение, можете да редактирате настройките му, така че да ограничи достъпа му до личната ви информация. След като сте избрали молива, можете да премахнете отметката вдясно от всеки един раздел от личните ви данни.

Виж още: Лакомията на "Фейсбук"

След това трябва да отидете най-долу на страницата с тези приложения и да изберете бутона "Редактирай" (Edit) под надписа "Приложения, които другите използват" (Apps others use). След това ще ви се появи каква информация за вас споделят приятелите ви с приложенията, които те използват. Трябва да премахнете всички отметки там, защото не знаете какви приложения използват приятелите ви.

Източник: TechInsider.io