Най-голямата професионална мрежа за създаване на бизнес контакти "Линкедин" е и най-ефективният онлайн инструмент за B2B (Business-to-business) и B2C (Business 2 Community).

Ducttapemarketing.com ни представят три стъпки, които да помогнат за намирането на нови преспективи за бизнеса:

1. Направете списък с компаниите, с които искате да правите бизнес

След като направите списък с желаните компании, използвайте търсачката и открийте страниците на тези брандове. За да получавате всички постове, които компаниите публикуват, можете да ги последвате посредством бутона "Следвай" (Follow).

Вижте още: Защо не продавате

2. Вижте по какъв начин сте се свързали с тях

Контактите, с които разполагате в "Линкедин", могат да бъдат от първа, втора и трета степен на близост, т.е. можете да проверите дали/кого познават лично. Например бихте могли да помолите свой контакт да ви свърже с конкретно лице, с което виждате, че има близки отношения, съгласно платформата. 

Ако не разполагате с такъв човек от конкретната компания, можете да видите и кои са т.нар. "Последователи" (Followers) и да се запознаете с някои ключови лица, които работят за съответния бранд.

Виж още: Съвети за ефективен имейл маркетинг

3. Открийте общи интереси

Прегледайте профилите на някои от работещите в съответната компания, вижте какви са интересите им и открийте взаимна изгода. Можете да обърнете внимание и на компаниите, в които са работили преди, както и всички клубове и асоциации, в които членуват. Ако споменете нещо, което ви обединява, шансът да установите контакт стремглаво нараства.

И разбира се, не забравяйте да погледнете кои са "Линкедин" групите, към които тези компании са се включили. Можете да разберете много за интересите им извън работата и по този начин да установите по-непринуден контакт със съответните личности.

Вижте още: Защо клиентите избират позната марка