Дизайнерските дрехи ни карат да се чувстваме много по-сигурни в себе си

Външният вид е важен. Колкото и да ценим вътрешните ценности, духовното и професионализма, до голяма степен мнението ни за околните се изгражда на база външен вид. Още повече - това важи и в работата. 

Там основно кредо е "обличай се не според работата, която работиш, а според това, което искаш да работиш". Иначе казано обличайте се като човека, който искате да бъдете, дотогава, докогато не го почувствате като част от себе си. 

И ако това са само съвети, наскоро излезе изследване което потвърждава истинността им. Според учените от Университета в Кентъки, хората, носещи хубави костюми на известни марки се чувстват много по-уверени и успешни и съответно се представят по-добре.

Всъщност дори не е нужно дрехите да са дизайнерски. Достатъчно е човекът, който ги носи, да смята така, са установили още учените. Мозъкът ни възприема идеята за превъзходство и увереността нараства значително.

Виж още: Как да се облечем за интервю за работа, в осем стъпки

Някои хора си имат специален костюм, който слагат на важни презентации, или слагат специални ръкавели, които да носят късмет. Подобен тип поведение подсилва вярата в себе си и ни кара да се представяме по-добре. 

Така реално ако човек си повярва достатъчно, че заслужава определената позиция или повишение, той ще изкара максимума от потенциала си. Въпросът е само да не се стигне до прекаляване с показването, което да доведе до раздразнение у тези, които реално вземат крайното решение.

Източник: Entrepreneur.com