Лятото е най-подходящото време да помислим за ремонт на покрива. Ето какво е нужно да знаем

Казват, че на този свят няма вечни неща - и това се отнася с пълна сила за покривите. Не всеки проблем с покрива обаче възниква постепенно.

Най-често се налага да пристъпим към ремонт, когато при по-силен дъжд се появят течове. А ако течът е от доста време, това може да доведе до изгниване на греди и дъски - и тогава е нужен генерален ремонт.

Тези дейности не са за подценяване и от тях не бива да се пести. Затова лятото, когато нямаме големи разходи за отопление, е най-обичайният сезон за подобен ремонт, за да си осигурим комфорт и спокойствие през студените месеци.

Според експерти в бранша качественият ремонт на покрива зависи от няколко фактора, сред които планирането, материалите и, не на последно място - изборът на фирма изпълнител за ремонтните дейности. Винаги избирайте фирма с дългогодишен опит, която след ремонта ще ви издаде гаранционна карта.

За какво още да внимаваме при избора на изпълнител

От голямо значение е фирмата, която извършва ремонт и хидроизолация на покриви, да спазва всички технически изисквания.

Добре е изпълнителят да има нужния опит, а освен това да подбере качествени материали с доказан произход. По този начин на клиента се гарантира добре свършена работа, качество и трайност на услугата.

Кога не можем да се справим сами

Покривите биват скатни и равни (плоски). Ремонтът на скатните покриви е опасна и трудна задача. Не всеки може сам да си отремонтира такъв покрив, особено когато наклонът е много голям.

Затова е най-добре е да се обърнем към специалисти с утвърдени процедури и опит, които са наясно с методите на работа и изискванията за безопасност при този тип дейности.

Възможен вариант за ремонт на скатен покрив например е претърсването (пренареждането) на вече съществуващия покрив, като се направи скара от летви, нова подкеремидна мушама и подмяна на счупени керемиди. Ако старите керемиди обаче са счупени и износени, се извършва доставка и монтаж на нови.

При равните покриви

се използват битумни и PVC хидроизолационни мембрани. Битумните хидроизолации са произведени от APP и SBS битум с различна дебелина и армировка.

Хидроизолационната мембрана трябва да бъде минимум 4 кг/кв.м с основа полиестер и минерална посипка от горната страна, която предпазва материала от атмосферните влияния.

При този тип покриви трябва да се обърне голямо внимание на основата - да е равна, стабилна и с добър наклон, да няма завиряване на вода. Всъщност колкото по-добре се оттича водата, толкова по-дълъг живот ще има хидроизолацията.

Какво представляват PVC хидроизолационните мембрани

PVC мембраните, които се използват за равния тип покриви, имат голям експлоатационен живот. Подходящи са за халета, хипермаркети и други търговски и промишлени сгради. Имат отлична устойчивост на атмосферни условия и по показатели като стареене, механични въздействия, механична якост, а освен това могат и да се рециклират.

Монтажът се извършва с горещ въздух и механично закрепване към основата.

Най-важната част от хидроизолацията и ремонта на покрива

е именно монтажът - дори се смята, че той е два пъти по-важен от материалите. Ако един добър материал не бъде и добре монтиран - все едно не сте направили нищо, обясняват специалисти. От значение са и тенекеджийските работи по покрива - обшивки на комини, бордове и т.н.

Работата с професионалисти ще ви спести проблемите, които могат да възникнат вследствие на монтажа.

Кого да потърсим

Освен че доставят и монтират битумни керемиди, има фирми, които предлагат и подмяна на водосточни тръби и улуци, обшивка на комини и др., топлоизолация и замазка на покриви.

"Делта Изотерм" ЕООД са тясно специализирани в ремонтите и хидроизолациите на покриви. Фирмата е с 18-годишен опит и разполага с екип от професионалисти. Сред техните клиенти са стотици частни обекти, общински и държавни институции.

Фирмата предлага и внос от Гърция на: епоксидна смола за подове на промишлени, производствени помешения и обществени сгради, а също така на течна безшевна гумизирана хидроизолация за покриви и маркировъчна боя за пътища.

* Ние от "Делта-Изотерм" ЕООД вярваме, че всеки трябва да бъде най-добър в това, което прави.
* Стремим се винаги на нашите клиенти да предложим най-добрите ефикасни и трайни решения.
* Изискваме абсолютно качество на материалите, които използваме.
* Работим с чувство на висока отговорност към всичко, което правим.
* При нас ще намерите коректно отношение и качество
.

Може да се свържете с фирмата на www.delta-izoterm.com, e-mail: office@delta-izoterm.com и delta_comm@gbg.bg. За въпроси и коментари - всеки ден на тел.: 0898 700 279 или 0884 195 604.

Източник: "Делта - Изотерм" ЕООД