Диджеите от САЩ и Канада идват у нас като част от априлската програма на Takeover

Тази събота, 16 април, зад пулта в клуб "Ялта" застава голямата звезда на електронната сцена в САЩ Харттроб (букв. "сърцеразбивач"). Заедно с него феновете имат удоволствието да видят и канадския му колега Хобо, както и диджеите от Takeover.

Мястото е Room 2 - залата с индустриален дизайн и приглушена светлина, която в последните месеци посреща различните и открояващи се съвременни изпълнители.

Heartthrob, с истинско име Джеси Симински, е диджей и продуцент, който е навътре в техното вече повече от десетилетие. Той е работил със звукозаписни компании като Minus, Spectral Sounds, Hot Creations и Mute, а през 2013 г. слага началото на собствения си лейбъл ISNISNT.

Освен своята собствена музика, той има зад гърба си и множество висококачествени ремикси за имена като "Депеш мод", The Knife, Plastikman и AGF Delay. За последните 10 години неговите сетове са се превърнали в синоним на иновативната електронна музика.

Затова към днешна дата той е резидент в един от най-известните клубове в Париж - Rex Club, а освен това е чест гост на култови места като Fabric (Лондон), Berghain (Берлин), Womb (Токио) и Space (Ибиса).

Познат най-вече със своите дръзки мелодии, той се слави с непринуден и експериментаторски усет. Хитовото парче Baby Kate (2006), както и албума Dear Painter Paint Me (2008) се открояват като двата му най-значителни музикални проекта.

Наред с него в съботната вечер в "Ялта" зад пулта застава и канадецът Hobo. Истинското му име е Джоел Бойчък, а сценичното му име означава "скитник", или човек, който е в постоянно движение.

Това не е изненадващо, защото в професионалното си израстване Хобо не стъпва по утъпкани пътеки. Затова и всяка следваща негова продукция е с уникално звучене, а мотото му е: "Ако стоиш на едно място, е много по-вероятно да бъдеш забравен." 

През последните години кариерата на младия канадец се развива на бързи обороти - от тотална неизвестност до изяви в клубове като Fabric (Лондон), Amnesia (Ибиса) и Tenax (Флоренция).

Хобо участва на някои от най-големите фестивали в Европа и прави турне заедно с легендарния Ричи Хоутин. Най-големия си хит Symptom издава през 2009 г., като парчето става любимо дори и на основателя на "Депеш мод" Мартин Гор.

Билети за всички събития в "Ялта" могат да се закупят само на вход, където всеки е посрещан от фейсконтрол. На място, в клуба, са вече налични и Yalta Club Cards. Притежателите на такава карта могат да се възползват от редица привилегии, като 50% отстъпка от цената на входа за събитията с гост диджей и свободен вход за всички резидентски вечери. Информация - във "Фейсбук" страницата на клуба или на имейл: [email protected].

Източник: Yalta Club