На 50-годишна възраст супермоделът с прозвище Тялото демонстрира отлична форма

След десетилетна пауза Ел Макферсън свали дрехите за фотосесия, заснета в Ню Йорк от Реган Камерън. Новата й колекция за Elle Macpherson Intimates - The Body, включва четири варианта дамско бельо, което залага на удобството, но и на сексапила.

С нея Тялото отбелязва четвърт век от влизането си в бизнеса с бельо, след като в края на 80-те става една от първите манекенки, които вместо да се задоволят с ролята на рекламно лице, дават името си на цяла модна линия. Продуктите й жънат успех, а тя поема постовете на маркетинг и творчески директор.

Всъщност кариерата й на модел започва случайно и е мотивирана от нуждата да плаща таксите си за обучение като студентка по право.

Три последователни години, от 1986 до 1988, е лице на "Спортс илюстрейтид" за броя с банските костюми, а с появата си в груповите фотосесии постига актив от рекордните пет корици за списанието.

Виж още: Всички корици по бански на "Спортс илюстрейтид" на едно място

Този месец се навършват и 20 години от ролята й в еротичната драма/комедия от 1994-та "Сирени", където партнира на Хю Грант и дебютантката Порша де Роси като модел на художник (Сам Нийл).

През май същата година тя се снима и за "Плейбой", за да парира опитите на медиите да изровят нейни голи снимки от архивите на бившите й гаджета. Оттогава датира и нейното отделяне от агенциите за модели и обособяването й в самостоятелна модна марка.

Нюхът за бизнес се проявява и в личния й живот - след тригодишен брак с модния фотограф Жил Бенсимон през 80-те, тя има 10-годишна връзка и две деца от финансиста Арпад Бусон, който понастоящем живее с актрисата Ума Търман.

Заради настоящия си съпруг, хотелския наследник и милиардер Джефри Софър, за когото се омъжи миналото лято, се пресели от Англия в щата Флорида. Той е сред мъжете, обвинявани за разпадналия се брак на Гуинет Полтроу и Крис Мартин заради предполагаемата му връзка с актрисата през 2008 г.

Виж още: Защо супермоделите не остаряват

Днес срещу името й пише на първо място "бизнесдама", а освен с бельо и козметика, се занимава и с тв предавания, подобно на Хайди Клум - като модното риалити на Ен Би Си Fashion Star и британската версия на Next Top Model, на които е била продуцент и водеща.