Питър Смит, астрологът на Опра Уинфри, анализира връзката между датата на раждане и тялото, давайки подходяща диета за всяка зодия.

Овен

Малко твърдоглави и много страстни, вие сте първи ентусиасти в започването на диета... Но не и в нейното спазване. За вас подходящи са краткосрочните, интензивни диети, тъй като вниманието ви лесно се отвлича.

Телец 

Май няма зодия, която да лепва килограми толкова бързо, колкото вас! Всеизвестни сте с чревоугодничеството си. Ето защо е по-добре да не експериментирате с диети, а да наблегнете на физическата активност. Изберете фитнес серия, която е монотонна, но бързо дава резултати.

Виж още: Зодии и сънища

Близнаци

Благодарение на приятната си разсеяност и леко истерична нервна система, изгаряте калории със скоростта на светлината! Хапвайте малки порции начесто, докато сте заети с другите си занимания, и ще бъдете винаги във форма.

Рак

Ракът е известен с това, че посяга към храната, когато е емоционално разстроен, често вечеря директно преди лягане. Освен това, ракът е домошар. Може да се възползва от тази си характеристика и да наблегне на приготвянето на лека домашна храна, която засища, без да е прекалено калорична.

Виж още: Съвършеният сексуален партньор според зодията

Лъв

Суетни и емоционални, най-големите егоцентрици в зодиака. Няма значение какво хапват лъвовете, те винаги ще се стараят да изглеждат перфектно.

Дева

Вероятно най-злоядата зодия, която лесно се отвращава от всичко. За вас идеални са вегетарианските гозби, защо не и веганските. Строгите фитнес програми пасват идеално на организационния ви характер.

Вижте още: В какво всяка една зодия е най

Везни

Вие сте доста разсеяни по природа. Най-добре да си намерите партньор, който да следи диетата ви вместо вас!

Скорпион

Човек на крайностите, скорпионът винаги разчита на принципа "или всичко, или нищо". Това се отнася дори за начина му на хранене. Освен това, притежавате доста силна воля, така че на каквато и диета да се спрете, тя ще завърши успешно.

Вижте още: Каква майка си според твоята зодия

Стрелец 

Клаустрофобията е едно от най-неприятните за стрелеца усещания.
Най-свободолюбивита зодия трудно се ограничава в каквото и да било. Ето защо диетите не вървят особено добре.
Ако сте стрелец и искате да влезете във форма, не влизайте във фитнеса, а излезте на поход в планината.

Козирог

Най-много му отговаря систематизираната диета, както и добре организирания план за упражнения.

Вижте още: Забавен любовен хороскоп

Водолей

Най-интелектуалната от въздушните зодии също така е и най-индивидуалистично настроената. Казано с други думи, водолеят винаги следва своите собствени правила.
Ето защо за представителите на тази зодия най-подходящо е следването на техен собствен модел на хранене и спортуване.

Риби 

Поетични и нежни души, които се нуждаят от ясна структура в живота. Много им отговарят йога, тичане, скално катерене. Колкото до храната, звездите им препоръчват да се хранят по три пъти на ден, за да бъдат в добра форма.

Вижте още: Как да свалим мъжа според неговата зодия