Французин съди бившия си работодател, че го е затрупвал със скучна работа, което му е причинило редица здравословни проблеми

Всеки работещ човек е минал през момента да скучае на работа и да не вижда нищо интересно в задачите, които трябва да свърши. Като цяло работата не е низ от изключително интересни и забавни моменти, а има и своята банална, ежедневна страна. И все пак работим и се стараем работата да ни мотивира интелектуално, а не само финансово. 

И все пак какво става, ако това, което работиш, не просто не те мотивира, но те изтощава със скучността си? Ако питате французина Фредерик Дезнард, съдиш работодателя.

Фредерик Дезнард се опитва да осъди своя бивш работодател, козметичната компания Interparfum за 360 хил. евро, обвиняваки ги, че са му давали само "скучна работа", пише британският "Телеграф". 

Виж още: Новият начин да убиеш време в офиса

44-годишният парижанин обвинява Interparfum за това, че въпреки мениджърската му позиция, фирмата го е лишила реални ръководни функции и за четири години се е занимавал само с "неописуемо скучни задачи", които са му били под нивото.

Според него, тази работа го е довела до множество здравословни проблеми: епилепсия, язва, проблеми със съня и депресия. 

"Изпаднах в депресия. Срамувах се да ми плащат за това, че не правя нищо", - казва Дезнард, който през 2014 г. е бил уволнен след седем месеца отпуск заради болест. 

Сега Фредерик Дезнард изисква от компанията да му плати глоба, да му компенсира отпуска и да му даде обезщетение за пропуснати възможности в работата.

Виж още: 8 неща, които да избягваме на нова работа

Адвокатите на компанията обаче коментират, че има сериозни противоречия в твърденията му, за които той не притежава "никакви доказателства". Според тях за цялата си четиригодишна заетост в компанията Дезнард никога не е споменавал, че му е скучно по време на работа.

Източник: The Telegraph