Най-старото предаване за рок и метъл музика у нас навършва на 28 юни 15 години в тв ефира.

Авторът и продуцентът на "Фрактура" Васко Катинчаров отбелязва рождения ден със специално издание, което започва в полунощ на 30 юни срещу 1 юли по телевизия "Диема". В продължение на два часа зрителите ще видят ретроспекция на рокживота у нас от 1998 г. насам с кратки откъси от 125 концерта: "Металика", "Уайтснейк", "Соулфлай", "Апокалиптика", "Мегадет", Cradle of Filth, Dimmu Borgir, W.A.S.P., Behemoth, "Содом", "Машин хед", "Хелоуин", "Туистед систър" - и много други.

"Като се обърна назад, дори не мога да осмисля кога минаха толкова години. Струваше ми много, но смятам, че си заслужаваше целия труд и упоритост, които съм вложил в развитието на предаването. Медийният пазар е крайно враждебен, но когато нещо се прави с желание, намира начин да оцелее. "Фрактура" не е продуцентско предаване, а се прави от фен за феновете и вероятно точно там се крие и неговото дълголетие. Благодаря на всички, които са подкрепяли и подкрепят предаването по някакъв начин", коментира Васко Катинчаров.

Дълги години "Фрактура" се излъчва по ММ, но след като каналът е закрит през 2010-а, се мести в телевизия "Диема". За целия този период, общо 780 издания, зрителите са гледали интервюта с най-големите световни рокзвезди, както и репортажи от всички значими роксъбития в страната.

"Фрактура" се излъчва по "Диема" в неделя от 24 ч. с пълно повторение всеки петък от 0,30. Шоуто достига до зрителите с приятелската подкрепа на Jack Daniel’s и "Каменица".