Според проучване на Match.com, романсът е страхотно нещо, но не е топ приоритет на необвързаните.

Национално проучване на любовните навици на американците, обхванало 5,541 необвързани мъже и жени, откроява няколко важни тенденции. Оказва се, че нивото на разводите плавно нараства и бракът вече е не топ приоритет за нас.

Според проучването, направено от Университета на Бингамтън за сайта за запознанства Match.com, 40% от запитаните на възраст над 21 години заявяват, че не са сигурни дали искат да се омъжват, 27% са казали, че не желаят сватба, а само 34,5% смятат, че бракът е задължителен. 

Според социологът, Майкъл Роузенфелд от Университета в Станфорд бракът се отрича през последните 35 години. "Новото поколение израстна в свят, в който бракът не значи сигурност. Ако са преживели 20 години от връзката на едни възрастни и все още не са открили някой, за когото да искат да се омъжат, може би ще преосмислят идеята си за важността на брака." 

Не само не се интересуват от женитбата, но необвързаните не се притесняват и че нямат партньор. Според проучването, по-малко от 12.7% от запитаните активно търсят връзка, а 15% предпочитат да останат необвързани. И това не се отнася само за 20-годишните. Още по-изненадващ се оказва фактът, че самотниците над 60 години са по-склонни да капризничат относно партньора си, настоявайки за връзка, която включва не само романс, но и сексуално привличане. 

Ти какво мислиш по въпроса? Вярваш ли все още в брака?