Пя ли наистина пред публиката на стадиона в Индианаполис? Според злите езици това се е случило едва на последната песен - а М.I.A се опита да открадне шоуто с неприличен жест

Броени дни преди изявата на Мадона на Супербоул 2012, сър Елтън Джон пусна по неин адрес язвително пожелание да внимава да си отваря устата в синхрон с плейбека.

Но независимо дали е пяла на живо или не (онези, които са я гледалив София или другаде, имат база за сравнение), шоуто бе на нивото, очаквано за най-голямото спортно - и телевизионно - събитие в САЩ.

Гост-звездите на сцената на стадион "Лукас ойл" в Индианаполис бяха акробати от "Цирк дю Солей" (гастролирал у нас през изминалия уикенд), електропоп дуото LMFAO и Сий Ло Грийн, а също така рапърките Ники Минаж и M.I.A, които участват в новото й видео Give Me All Your Luvin'.

Мадж обясняваше предварително, че е тренирала яко и възнамерява това да е най-грандиозното изпълнение в над четвъртвековната й кариера.

Сценографията за началото с класическия й хит Vogue бе вдъхновена от древните Рим и Египет, а в последвалото Music се включиха брейк танцьори и диджеите от LMFAO Редфуу и СкайБлу - с техните парти химни Party Rock Anthem и Sexy and I Know It.

После Мадж се преобрази в мажоретка за триото с Ники Минаж и M.I.A, която се опита да открадне вниманието на медиите, като показа среден пръст, който камерите не успяха да замажат.

От телевизия Ен Би Си побързаха да се извинят на зрителите, които по традиция надхвърлят 100 милиона души - но аналозите с разголената от Джъстин Тимбърлейк гръд на Джанет Джаксън през 2004 г. бяха неизбежни.

На финала на своите 15 минути Мадона се раздели с публиката, като отправи послание за мир по света (world peace). Злите езици твърдят, че финалното Like a Prayer, подпомогнато от гласовития Сий Ло Грийн и госпъл хор, е било единственото й парче от вечерта, което не е прозвучало на плейбек.

Колкото до сър Елтън, враждата му с Мадона се обостри след наградите "Златен глобус 2012", когато нейната Masterpiece от режисьорския й проект W.E. надделя в категорията за песен към филм над неговото Hello Hello от анимацията "Гномео и Жулиета".

Той също присъстваше на Супербоула чрез рекламата на "Пепси", в който - също като Мадона в началото на шоуто - играе царска особа на трон. В клипчето участва и победителката от тамошния The X-Factor Мелани Амаро.