Премиерът Бойко Борисов бил на ръба на търпимостта си към Патриотичният фронт, които на няколко пъти за едва 3 седмици поставят на косъм парламентарната подкрепа към кабинета му

Патриотичният фронт (ПФ) може да изпадне от платформата, която крепи управлението, информира "24 часа".

Още повече, че в четвъртък министър-председателят ще се хвърли в трудна дипломатическа совалка за "Шенген" в Брюксел, откъдето от доста време вдигат червен картон за патриотите.

"Моето мнение не се е променило. Надявам се колегите от Реформаторския блок, с които до момента работим прекрасно, да поемат своята отговорност. Тяхното изрично условие за съвместно управление и съставяне на правителство беше участието и на ПФ. В името на стабилността аз се съобразих с това тяхно желание, но има неща, които минават границата и е крайно време от Реформаторския блок да кажат до къде им е границата", призова Борисов вчера през "Фейсбук". 

И припомни, че още преди постигането на управляващо мнозинство е имало индикации, че на ПФ не може да се разчита, защото хората на Валери Симеонов ще го вкарат в тежък конфликт относно евроатлантическата ориентация на ГЕРБ.

ПФ не е желан партньор, заяви в София и лидерът на ЕНП Жозеф Дол.

Очаква се още днес част от Реформаторският блок да се разграничи от Патриотите. 

А Слави Бинев, когото пленарната зала гласува за председател на комисията за култура и медии на Народното събрание, срещу когото се надигнаха артистичните гилдии, да нападне Борисов и Цветан Цветанов.