3 млн. лева е инвестирал телекомът в развитието и обучението на стажанти от 2005 г. насам

На 1 юни започна единадесетото издание на стажантската програма на Мтел. Тази година тя е под мотото "Експедиция Мтел" и участие в нея ще вземат близо 90 младежи. Те ще се обучават в направленията Информационни технологии, Телекомуникации, Финанси, Право, Човешки ресурси, Маркетинг и Корпоративни комуникации.

Стажантите са студенти в трети и четвърти курс в Технически университет - София, Software University - София, Университетът за национално и световно стопанство, Американски университет в България, Нов български университет, Варненски свободен университет "Черноризец Храбър"и ESIEE - Париж.

"Тествайте себе си непрекъснато и не се страхувайте. България предлага много възможности. Преодолейте страха си и ниското самочувствие. Ограниченията са само във вашата глава. Грешките са най-добрият учител", с тези думи първата българка, покорила Еверест, Петя Колчева, приветства младежите, които започнаха стажа си в Мтел.

Parvata-balgarka-pokorila-everest-petya-kolcheva

По време на обучението им, стажантите ще участват в различни тренинги, доброволчески тиймбилдинг и онлайн обучения, които ще помогнат да изградят по-приятна и ползотворна работна среда за тях. Освен тези активности, младежите ще работят и по реални бизнес казуси, свързани телеком пазара в България. Резултатите от труда им ще бъдат представени в края на стажантския период.

Всяка година кандидатурите за стаж в Мтел са приблизително 2000. От 2005 г. досега в стажантските програми на компанията са взели участие приблизително 800 младежи, а телекомът е инвестирал в тяхното развитие близо 3 млн. лв. Компанията приема средно по 70 стажанти всяка година, като статистиката показва, че 1/3 от тях биват назначени на работа след приключването на програмата.

Стажантската програма е част от политиката на Мтел да подпомага професионалното развитие на младите таланти. Освен чрез нея компанията се старае да подкрепя бъдещите професионалисти и чрез партньорства с множество от най-големите български университети, както и чрез участия в редица кариерни форуми.

Източник: Bulevard.bg