КРИБ организира на 23 юни форума "Здравната реформа: бизнес диагноза"

Успешен ли ще бъде рестартът на здравната реформа: версия 2015? Какъв ще бъде ефектът на промените за обществото и бизнеса? Какви са перспективите пред развитието на болничната помощ и какви промени трябва да се предприемат в лекарствената политика на България? Ще влезе ли скоро електронното здравеопазване в българските лечебни заведения?

Това ще са основните въпроси, които се обсъждат на форума "Здравната реформа: бизнес диагноза", който Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) организира във вторник, 23 юни.

Очаква се на него българският бизнес да влезе в открит диалог с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и водещи експерти от сектора по горещата тема за реформите в българското здравеопазване.

В събитието се очаква да вземат участие министър-председателят Бойко Борисов, председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, представители на изпълнителната власт и на редица браншови и професионални организации.

В дискусията, освен министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и зам.-министърът д-р Бойко Пенков, се включват още зам.-председателят на КРИБ Димитър Димитров, който е и председател на комитет "Здравеопазване" към конфедерацията, първият зам.-председател на Българската болнична асоциация Андрей Марков, председателят на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (АRPharM) Деян Денев, д-р Евгени Тасовски, мениджър "Връзки с институциите" на Българската генерична фармацевтична асоциация (БгФарма), съпредседателят на комитет ИКТ към КРИБ Георги Ранделов и др.