Въпреки негласната забрана гостите да снимат партито, певицата пусна няколко снимки от участието си в рождения ден на първата дама

Партито в събота не беше обикновен рожден ден, а юбилей, тъй като Мишел Обама навърши 50 ден по-рано.

Първата дама беше поканила няколкостотин гости, сред които известни музиканти като Пол Маккартни, Стиви Уондър, Смоуки Робинсън и Хърби Хенкок, певиците Мери Джей Блайдж и Гладис Найт, актьорите Анджела Басет и Самюъл Джаксън, баскетболните легенди Меджик Джонсън, Алонзо Морнинг и Майкъл Джордан, Бил и Хилари Клинтън, високопоставени политици от Демократическата партия. 

Бийонсе пристигна със съпруга си Джей Зи, с когото стана ясно, че ще участват и на наградите "Грами" в неделя. С тях бе и дъщеричката им Блу Айви, заснета да си играе с новия президентски домашен любимец - младата Съни, от породата на Бо (португалско водно куче), с която позира и Бийонсе. 

Най-печелившата двойка в шоубизнеса имаше покана за Белия дом още през първия мандат, но отлагаше визитата си за след преизбирането на Обама. Сега Бийонсе беше довела и майка си Тина, която седмица по-рано също отпразнува кръгла годишнина - 60.

Видео: Скандално или не? Бийонсе изпяла химна на плейбек

Макар присъстващите да бяха предупредени да не идват на празен стомах, за подкрепа по време на бурните танци бяха подготвени лакомства като рачешки кексчета, пържени стриди, ростбиф и шампанско. Сред гостите, ангажирани да попеят за рожденичката, бяха още Дженифър Хъдсън и Джон Леджънд, който подхвана Happy Birthday при внасянето на тортата. След полунощ за настроението на дансинга отговаряше диджей Касиди.

Виж още: Плейлистата на Обама

На гостите не бе позволено да правят снимки за социалните медии, но Бийонсе пусна десетина "задкулисни" кадъра в своя Tumblr - предимно с ултракъсата златиста рокля, в която се преоблече за миниконцерта с няколко от най-големите си хитове.