Двамата заменят Генка Шикерова и Константин Караджов като екранна двойка в сутрешния блок на телевизията

Сутрешният блок на Би Ти Ви сменя отново водещите си. Биляна Гавазова и Антон Хекимян са новата екранна двойка, която всяка сутрин в 6.30 ще посреща зрителите на телевизията.

Те ще заменят досегашните водещи Генка Шикерова и Константин Караджов. На Шикерова ѝ предстои да стане майка за втори път, а Караджов ще продължи професионалното си развитие като продуцент в Новините на Би Ти Ви.

„Антон и Биляна са силни журналисти, доказали професионализма си в ефира на Би Ти Ви. Те могат да се справят с всякакви теми в различни ситуации – както в студиото, така и във включвания на живо извън него. Освен това двамата имат позитивно излъчване – нещо, което е от ключово значение за екранна двойка, с която започва денят на огромна част от българските зрители”, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

Антон Хекимян е едно от любимите лица на зрителите на Би Ти Ви. Той започва професионалното си развитие в медията през 2004 г. Десетгодишната му кариера започва като стажант репортер в „Тази сутрин”. През септември 2013 г., след горещото риалити „Африка: звездите сигурно са полудели”, става водещ на съботно–неделното магазинно предаване „Тази събота” и „Тази неделя”. Завършил е Факултета по журналистика към Софийския университет.

Биляна Гавазова има 10-годишен опит в електронни медии. Започва като репортер в Дарик радио – Шумен, след което се присъединява към екипа на Дарик радио – София, където става главен редактор "Бизнес новини". В Дарик радио Биляна натрупва опит и като водещ на сутрешния блок. Присъединява се към Би Ти Ви през 2010 г. година като репортер. Завършила е „История” в Шуменския университет „Св. Константин Преславски”.