Новото риалити "10 000 г. пр.н.е." тръгва на Острова през февруари

20 души са пратени 12 хил. години назад във времето в "социален експеримент", който не се развива според планирането, гласи анонсът на британския Канал 5 за предстоящото риалити шоу.

"10,000 BC" е заснето миналата година, а първите подгряващи клипове бяха излъчени по-рано този месец при старта на британския "ВИП брадър".

Вече е наличен и едноминутен трейлър, а стартът е насрочен за февруари. Предаването ще се излъчи и по британската MTV, след като Канал 5 беше закупен от собствениците й "Виаком" за 450 млн. лири стерлинги.

Най-любопитното за нас в случая е, че участниците, които трябва да се справят с екстремни обстоятелства като в Каменната ера, лагеруват в отдалечена от цивилизацията българска гора.

Тук те трябва сами да си набавят храна чрез самоделни оръжия, докато ги спохождатглад, болести и студ. Изпитанията им продължават два месеца, като само през първите дни с тях има експерт по оцеляване в дивото, разказва таблоидът "Дейли мирър".

Тепърва ще видим дали, освен изобретяването на лъкове и стрели, те се сблъскват и с другото най-голямо човешко постижение през мезолита - опитомяването на животни: овце, кози и кучета.

Това вече сме го гледали, би възкликнал всеки фен на "Сървайвър", който е гледал как шепа българи оцеляват на екзотични плажове в Доминиканската република, Филипините и Камбоджа.

Фотогалерия: Гледки и герои от "Сървайвър Камбоджа"

Същото заглавие - "10 000 г. пр.н.е.", има и игралният филм на режисьора Роланд Емерих от 2008 г. Суперпродукцията е снимана в ЮАР, Намибия, Нова Зеландия и Тайланд.

Филмът изобилства от специални ефекти заради животинските видове, които съжителстват с човека по онова време. За късмет на съвременните англичани днес по нашите земи не се срещат мамути и саблезъби тигри.