Как би звучала "Мой ангеле" в изпълнение на Aerosmith

На човек рано сутрин му хрумват странни идеи. Нас ни осени една подобна, докато се носехме по улиците, подмятайки се в градския транспорт. Какво щеше да стане, ако нещата в музиката бяха коренно обърнати и световноизвестните рок (и метъл) банди правеха кавъри и на родни чалга евъргрийни.

Да, мисъл, която звучи колкото кощунствено, толкова и забавно. Обратната версия сме я виждали вече (запейте си "Батальона се строява" и веднага след него Wind Of Change на Scorpions). Всъщност рок версиите на чалга хитове не звучат толкова зле (в сравнение с оригинала). Ако си спомним второто издание на "Мюзик айдъл", рокаджията от Пазарджик Тома успя да грабне сърцата на феновете със собствена рок версия на "Обичам те" на Азис. 

Ние пък ви предлагаме да си представите няколко такива евентуални проекти, които биха спечелили безсмъртна слава и любовта на милиарди фенове по света.

"Шкембето" на братя Кулинови, изпълнена от Godsmack.
Дълбоко в душата си вярваме, че "Шкембето" е песен, направена, за да бъде рок. Ако човек просто се заслуша в ритъма, в лекия насечен риф на припева, въобще в цялата песен, няма как да не си помисли за рок (и за люто и чесън). А изпълнено от алтърнатив героите от Godsmack, това парче ще има брутален, ударен заряд.

Виж още: Музиката от сериала "Кухня": 13 любими парчета

"Мой ангеле" на Сашо Роман, изпълнена от Aerosmith
Само си представете изпълнения с емоция припев, изпят от високия, специфичен глас на Стивън Тайлър. Не че и оригиналът не е положителен, но с такова изпълнение песента просто ще разбие тавана.

"К*рви сбогом" на Радо Шишарката, изпълнена от Metallica
Джеймс Хетфийлд излиза на сцената, удря няколко акорда на китарата и изпява с дрезгавия си глас първите строфи на култовата песен на Радо Шишарката. Сменете скучната музика отдолу и си представете как върви отдолу рифът на Enter Sandman или дори по-добре - Sad But True. Няма ли да се получи по-добре?

Виж още: Джарет Лето, Мюз и Дичо пеят песни на "Нирвана"

"Напипай го" на Азис, изпълнена от Sepultura
И като казваме Sepultura имаме предвид нещо, което включва Макс и Игор Кавалера, а не сбирщайна, което към момента носи името. Две неща, които може би изглеждат несъчетаеми - лигавият, увиващ глас на Азис, от една страна, и тежкият до грубост звук, който бразилската банда произвежда, от друга. Успеете ли обаче да ги смесите в съзнанието си, ще се получи една доста доста интересна манджа с грозде. А Макс Кавалера ще се дере в ревове "Напипай гоооо."

"И ловец съм, и рибар съм" на Валдес, изпълнена от Limp Bizkit
Фред Дърст спокойно може да израпира текстът на култовото парче на Валдес, да вкара малко викове и крясъци на места и в крайна сметка да се получи прилично парче. Поне по-добро от последните им опити с Лил Уейн.

"Я елате, пиленца, при батко" на Милко Калайджиев, изпълнена от Korn
Това вече ще е интересно. Джонатан Дейвис има един от най-специфичните гласове в цялата музикална индустиря и ще е повече от интересно да се наблюдава как ще изпее колоритното парче на Мустака на попфолка. Не се и съмняваме, че ще постигне нещо положително.

Виж още: Кат Делуна направи кавър на Преслава

"Две очи разплакани" на Румяна, изпълнена от The Cranberries
Лиричният глас на Долорес О'Риърдън ще пасне идеално на парчето, а звученето на The Cranberries ще даде едно леко и приятно усещане за чалга хита на Румяна.

"Синя прашка" на Пепа Секса, изпълнена от The Pretty Reckless
Тейлър Момсен притежава уникален, нахакан глас, с който без проблеми ще направи по-добра версия на парчето. Блондинката, която взе роля и в няколко от сезоните на популярния сериал "Клюкарката" не просто ще се справи с предизвикателния текст, ами може дори да допринесе за влагането на нови мръсни нотки в него.