Човек сам кове късмета си, но как точно?

Често говорим как човек трябва да кове собствения си късмет, но реално, освен хубава и надъхваща реплика, знаем ли точно как това става?

Д-р Стефан Макри от Лондонския университетски колеж смята, че късметлиите си приличат по две неща: първо, те осъзнават, че им се е предоставила възможност и, второ, те я приемат и действат, пише Inc.com. 

Досега със сигурност сте натрупали цял списък пропуснати възможности, така че май не е толкова просто. Ето 5 начина, които ще ви помогнат да привлечете късмета на своя страна: 

1. Бъдете магнит за възможностите 

Как така се получава, че някои хора се радват на повече възможности в живота си, отколкото други? Това е така, тъй като те са отворени към нови предложения и правят така, че всеки около тях да е наясно с това. Ако, например, искате да получите предложение за нова работа, как мислите, че е най-добре да постигнете това? Правилно: кажете на всеки, че търсите ново работно място. Така шансовете ви да успеете са много по-големи. 

2.  Отпуснете се 

Когато хората са стегнати и напрегнати в личния си живот и в професионалния, тогава са малко нещата, които могат да отговорят на техните изисквания. По този начин губите възможност да имате досег до безброй възможности. Ако оценявате погледа си като тесен и ограничен, отпуснете се малко и дайте свобода пред избора си. Позволете на случайността да влезе в живота ви. Най-добрите възможности и най-страхотните източници на късмет често идват от неочаквани места и в неочаквано време.

Виж още: Шест мита за милионерите

3. Бъдете разговорливи 

Ако сте интроверти, ще се наложи да положите усилия, за да бъдете по-добри в комуникацията с другите хора. Колкото по-контактни сте, толкова повече възможности за развитие и просперитет ще има пред вас. 

4. Бъдете гъвкави 

Всички ние правим планове за живота си. Искаме да постигнем определени цели към конкретни дати. Искаме да живеем на определено място в даден период от живота си. Плановете са страхотно нещо, но късметът не го е грижа какви планове имате вие. Всъщност, късметът следва вашите планове. 

Виж още: Някои от най-популярните суеверия, които ни заобикалят

5. Не се страхувайте да се провалите 

Когато ви се предостави нова възможност, не се страхувайте да я грабнете. Винаги съществува риск да се провалим. Но това не означава, че трябва да стоим на едно място, паразилизирани от страха за провал. Ако се фокусирате върху възможността и вложите целия си опит и умения, ще успеете. Дори и да не го направите, просто се вдигнете на крака и продължете напред към новата възможност.

Източник: Inc.com