Какво да пием, за да помогнем на диетата или активния спорт?

В живота на повечето хора рано или късно се стига до момента, в който килограмите им ще ги притеснява поне малко. В най-честия случай, когато все пак се решаваме да направим нещо по въпроса с допълнителното тегло (освен ако не са ви твърде малко килограмите и не искате да качите още), то най-добре ще е да се консултираме с професионалист и да комбинираме много начини за смъкване на излишната маса - спорт и балансирана и здравословна храна. Освен това може да добавим към менюто си и разни неща, които да ускорят разграждането на мазнините.

Daily Mail показва пет напитки, които ни помагат в борбата с килограмите:

1. Детоксикиращи сокове
Цитрусовите плодове и кореноплодните са изключително подходящи за изчистване на тялото от токсини. Освен това те стимулират тялото да работи по-добре и подобряват тонуса. Освен това се грижат за храносмилането ни. Ако искаме да се изчистим от излишните килограми, то трябва да започнем с цялата мръсотия, която е в организма ни.

2. Зеленчукови сокове
Доказано е, че краставицата и тиквата са зеленчуците, които ви помагат в най-голяма степен да се отървем от нежеланите килограми. Самостоятелно или в комбинация с други зеленчуци (зеле, броколи, карфиол), консумацията на тези зеленчуци помага значително в борбата с излишните мазнини. Друга съществена полза от зеленчуковите сокове е помощта, която оказват в битката със свободните радикали и в същото време балансират нивата на хормоните в тялото.

Виж още: Как с подредбата на дома можем да спрем натрупването на килограми

3. Зелен чай
Зеленият чай по право е смятан за една от най-полезните напитки въобще. Като цяло той спомага за изчистването на организма от токсините. Освен това, той стимулира и горенето на калориите. Също така зеленият чай се грижи и за това да останем в добро духовно състояние, докато се подлагаме на диета или спортуваме - от векове се знае, че той помага срещу стрес и нерви.

Виж още: Вкусна напитка за отслабване

4. Плодови сокове
Плодовите сокове са вкусни, лесни за приготвяне. Те са и много богати на хранителни вещества, витамини и минерали. Най-хубавото е, че имате огромен избор от плодове и всеки един от тях притежава редица качества.
Едни от най-добрите плодове помагащи за намаляването на излишните килограми са боровинките и крушите. Предвид факта, че съдържат големи количества витамин С, тези плодове подобряват метаболизма (естествено изгаряне на мазнините), в същото време увеличават общите енергийни нива на тялото.

5. Черно кафе
Черното кафе може да има множество ползи за здравето – то не само съдържа антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и намаля риска от някои видове рак, но също така намалява риска от диабет и от сърдечно-съдови заболявания. В същото време кофеинът е идеален за стимулиране на метаболизма. Ако искате да отслабнете, черното кафе трябва да се пие без никакво мляко или захар.

Виж още: 8 от най-полезните напитки