Какви са общите неща, които може да откриете на добрите работни места

Работната среда е един от най-важните фактори да задържите служителите си. Ако тя куца, те ще търсят как да сменят местоработата си. Затова е важно и да да се установи здравословна работна среда. Какво обаче съдържа тя? Този въпрос се появи преди време в Quora. Отговорът идва от Нийл Пасрича, автор на бестселъри от "Ню Йорк Таймс". 

Според него всяко добро работно място притежава четири общи черти: 

С - Социум: Хората имат нужда от общуване. Поради тази причина социалните връзки оказват много по-голям ефект върху нашето щастие, отколкото приходите или хубавата кола. Какво може да насърчи хората да си общуват в работната атмосфера? Закуските за целия екип. Споделените обеди. Практикуването на отборен спорт. Ако те липсват, стартирайте поне едно от тях. 

Виж още: За и против 4-дневната работна седмица

С - Структура: В седмицата има 168 часа. 56 часа (в идеалния случай) отиват за сън, 56 часа - за работа, а останалите 56 часа - за хобитата ни. Насърчете и включете тези хобита на работното място. Какво може да внесе един служител извън работата? Работната среда трябва да насърчава онези увлечения, които вълнуват служителите в живота им по принцип. 

С - Стимулация: Постоянното учене носи много позитиви. Мислете за него като 2 години работа на едно място, постоянни курсове за повишаване на квалификацията, срещи за лично развитие и т.н. 

И - История: Важно е служителите да вярват, че са част от нещо по-голямо от самите тях, че вашата фирма оставя своята следа. За да усещат това, те трябва да вярват в мисията на компанията. А това може да стане, чрез самата среда. Използвате истински истории. Принтирайте ги върху стените. Обговаряйте ги. Започвайте работните срещи с тях. Чрез "Фейсбук" можете да достигнете до всяка точка на света. В "Уикипедия" разполагате с безплатно знание за различни сфери от човешкия живот.

Виж още: 7 признака, че работата ни депресира

Източник: Quora