Как да се превърнем в човек, когото другите уважават

В живота си срещаме всякакви хора - интелигентни, способни, мъдри, привлекателни, харизматични... Понякога се случва да срещнем някой, който ни е впечатлил много, който оставя следа със самото си присъствие. Това може да не е типичната харизматична фигура, която да улавя хората и да ги увлича по себе си. Може да е просто човек, който ви изглежда значим сам по себе си.

Такива хора, за съжаление, не се срещат толкова често. Някои биха ги нарекли хора на честа, достойни хора или просто магнетични - личности със собствен заряд, собствено мнение и силата да го защитават, дори когато е непопулярно.

Такива хора може да не ги харесва всеки, но всеки уважава по някакъв начин. И всеки тайно иска да бъде като тях. Лайвкоуча Марк от блога MarkangAngel.com определя 15 качества за достойните и магнетични хора.

Ето ги и тях:

1. Да вършиш правилните неща. Никога да не се страхуваш да правиш това, което в сърцето си знаеш, че е редно. Особено, ако залогът е щастието на друг човек.

2. Да не клюкарстваш и да не правиш повърхностни преценки. Големите умове дискутират идеи. Тези на средно ниво дискутират събития. Малкият ум говори за другите хора. Правилната стратегия е: Ако не разбираш някой, задавай въпроси.

3. Да издигаш другите нагоре. Този вид хора уважават и стимулират свободния прогрес на останалите. Така самите те се издигат.

4. Да окуражаваш хората, които имат нужда от това. 

Виж още: Избирам да съм щастлив

5. Да бъдеш позитивен. Да мислиш положително. Да говориш каквото трябва. Да се извиняваш бързо и да прощаваш още по-бързо.

6. Да приемаш своята уникалност. Да не прекарваш време от живота си, за да изпълняваш невъзможната задача да бъдеш някой друг.

7. Да правиш нещата за да се забавляваш и заради страстта.

8. Да бъдеш нежен.

9. Да отхвърляш нуждата винаги да бъдеш прав. Да знаеш, че не е задължително някой друг да е сгрешил, за да имаш право.

10. Да бъдеш лоялен. Да бъдеш верен на партньорите си. Да бъдеш честен.

11. Да си гъвкав и да се стараеш да държиш ума си отворен за всички промени, които ти се налагат, за да пораснеш и да се развиеш.

12. Да вярваш в себе си и във всичко, което си. Да бъдеш убеден, че вътрешната ти сила е по-велика от препятствията пред теб. Да знаеш, че никой не може да свърши нещата за теб, вместо теб самия.

Виж още: Истини, които трябва да помним

13. Да вярваш в мечтите си. Да знаеш, че този, който се надяваш да станеш някой ден, е много голяма част от този, който си днес.

14. Да опитваш. Да знаеш, че можеш да направиш всичко с живота си, като първо преодолееш страха от това да се пробваш. Да поемеш по някакъв път като вземеш сложно решение и предприемеш действие. Да започнеш да отстраняваш неща от живота си, които ти отнемат от щастието и да започнеш да включваш други, които добавят към живота ти още живот.

15. Да прегърнеш възможностите на утрешния ден. Без съжаление. Без да гледаш назад и да те дърпа миналото. Да осъзнаеш и приемеш възможната поява както на най-прекрасни събития, така и на ужасяващи провали.

Източник: marcandangel.com