Оригинален начин да се обърне внимание на рака на гърдата

Месец октомври е посветен на борбата с една от най-коварните болести при жените - рака на гърдата. 13 октомври пък е Световен ден без сутиен, който има за цел да даде повече информация за болестта.

Идеята е да се покаже по един оригинален начин, че жените са запознати с рисковете, както и с начините за превенция от рак на гърдата.

Всяка година хиляди дами по света припомнят, че тази болест има големи обществени и социални последици за жените в целия свят.

Въпреки научните достижения и постигнатите успехи в борбата с рака, проблемът продължава да съществува и придобива все по-комплексен характер. В момента ракът на млечната жлеза е най-често срещания при жените в целия свят, включително и в България. Такива са 25% от всички злокачествени заболявания.

Фотогалерия: Зърна!

Ракът на гърдата представлява злокачествен тумор, който води началото си от клетките на самата гърда. Туморните клетки при рака на гърдата произлизат от нездрави клетки, при които е възникнало смущение при клетъчното делене.

У нас смъртността при жените с рак на гърдата е около 16,4% от откритите случаи, което показва, че това заболяване може да се лекува като всяко друго, стига да е открито навреме.

Виж още: Предизвикателството на пчелата - новата мода в Мрежата