Двамата най-добри от Absolut Invite в хотел "Родина" се класират за световен финал в Швеция, а финалът на двудневната надпревара прелива в парти край басейна

За втори път у нас се провежда един от най-известните и авторитетни конкурси за бармани в света - Absolut Invite (10-11 март, abslt.bg). Тази година един срещу друг се изправят 11 двойки бармани от най-добрите барове в България: Memento, By The Way, Sense, Tobaco Bar, "Щастливото прасе", The Cocktail Bar, One More Bar, Carrusel Club, "Космос", "Спутник" и Cheers. Те мерят сили на необичайна състезателна площадка - в басейна на хотел "Родина", а най-добрият отбор се класира за финалното състезание в Швеция.

Всички участници са изправени пред предизвикателството да създадат най-добрия коктейл с водка "Абсолют" - символ на ново приключение и креативност във всяка капка, но и съобразен с майсторските принципи на подготовка. Барманите трябва да покажат още добри презентационни умения, бързина в миксологията и познания относно напитки и рецепти.

Като жури на конкурса у нас гостува гръцкият тандем Димитрис Дафопулос и Никос Бакулис, собственици на един от най-известните барове в Атина - The Clumsies, поставен на 7-о място от международната организация на Топ 50 баровете в света. От сърцето на Европа е дошъл и Джошуа Фонтен, собственик на един от най-популярните и престижни барове на Стария континент - Candelaria, основател на небеизвестните Glass и Mary Celeste в Париж.

Конкурсът продължава два дни и финалът му в петък прелива в Reinvent The Pool Party - трета проява от концептуалната поредица на Absolut, за което фотографът и визуален артист Златимир Араклиев преобразява закрития басейн на хотел "Родина" с инсталацията Everything Lives.

По покана на DOMA Аrt Foundation зад пулта застават двама от най-известните балкански диджеи - Али Гюней и Doo от лейбъла Beyond House, както и българският им колега Mr. Vanderley.

Али Гюней е турски диджей и саунд дизайнер, базиран в Белград - и през последните 10 години се изявява в някои от най-добрите ъндърграунд клубове в Турция и Сърбия. Музиката му е в диско фънк стил, съчетан с органични и синтетични звуци.

Звездата от Сърбия пък миксира спейс диско ритми, заглушени с лек дийп хаус, умерено техно и електро с експериментален привкус. Началото е 23 ч., входът на място - 10 лв.

Диджей Doo (Белград)