Помните ли времето, когато бяхте на 20 години?

Това е невероятен период от живота. В рамките на десетина години, завършвате университет, намирате собствен дом, започвате работа, живеете живота си като възрастни... Когато сте на 20, гледате на живота по друг начин. 

Потребителите на Quora разискваха въпроса какви са митовете за живота, в които вярват 20-годишните. 

Ето 10 от тях: 

1. Не сте получили работата, или са ви уволнили и това е ужасно 

Всъщност, не е. Това се случва. Ако ви уволнят, ще си намерите друга работа. Ако гаджето ви зареже, това ще ви даде възможност да продължите напред и да разберете разликата между добра и лоша връзка. Отхвърлянето е важна част от живота. 

2. Ще мислите за здравето по-нататък 

Лесно е да не се спортува, да се пуши и да се пие много алкохол, когато си на 20 и това да не се отразява на външния ви вид. Всички щети, които сте нанесли на организма обаче, ще бъдат усетени от вас по-късно и ще платите с лихвите.

Важно е още от младини да си създадете навик за здравословно хранене и да спортувате редовно. Превенцията е по-лесна, отколкото това да се окажете на 35 г., с наднормено тегло за сваляне и здравословни проблеми за лекуване. 

3. Това, че сте добър в училище/университета не означава, че ще сте добър в работата 

И обратното е вярно - не е нужно да сте отличник, за да преуспеете. Теорията и практиката са две различни неща. 

4. Искате всички да ви харесват 

Потребителка на име Каролин Чо казва: "Иска ми се по-рано да бях разбрала, че не е важно всички да те харесват и да не бях пиляла толкова енергия за хора, които не заслужават това."

5. Образованието ви дава всички отговори

Образованието е важно, но то няма да ви подготви за живота. Самият живот е най-добрият учител. 

Виж още: Никога не е късно да започнеш нов бизнес

6. Ако се преместите, ще бъдете щастливи 

Много млади хора си мислят, че ако отидат в Ню Йорк (или друг голям град) или ако се преместят в нов, лъскав апартамент, това автоматично ще направи животът им по-добър. Щастието идва вътре от вас - вие го създавате и то не зависи толкова от външната обстановка, колкото мислите. 

7. Конкуренцията е по-важна от сътрудничеството 

Много хора, особено в академичните и професионалните среди мислят, че силната конкуренция е нещо лошо. Тя обаче е важна сила, водеща към прогрес. 

8. Ценят материалните неща прекалено много

20-годишните придават на материалните знаци на благополучие много по-голяма стойност, отколкото би трябвало. По-късно ще разберете, че никога няма да сте напълно доволни от заплатата ви - винаги ще искате повече пари, по-хубава къща и т.н. 

Инвестирайте в преживявания, а не в материални придобивки. Пътуванията по света са много по-ценно нещо от скъпата кола в гаража. 

9. Мислят, че говоренето е по-важно от слушането

Ще се изненадате колко може да научите, ако са затваряте устата и просто слушате и наблюдавате света около вас. Не е нужно всяка тишина да бъде запълвана. 

10. Нямате краен срок

Към края на 20-те си години младите хора пощуряват от факта, че ще станат на 30 и са вече "остарели". Съвсем ОК е, ако сте на 29 г. и все още не сте намерили най-добрата работа за вас. Не е нужно да бързате - намерете подходящото темпо за живота си и го следвайте - нямате крайни срокове.

Виж още: Милиардери под 40 години

Източник: Profit.bg