Някои истини, които трябва да приемем, след като прехвърлим 25 години

Човек и добре да живее, пораства и в един момент трябва сам да започне да взема важните решения за живота си. Така след 20-та си година (а често и по-рано) ние започваме работа. Постепенно работата става все по-важна и все по-добре платена и в един момент започваме да се издържаме сами. Така след 25-та си година най-често човек вече е напълно самостоятелен. И трябва да разбие доста митове за живота. 

Това време често е свързано и с връщане на студентски заеми и осъзнаване на собствените финансови възможности. 

Според Манди Уудръф, колумнист на "Бизнес инсайдър" има 10 самозаблуди за парите, които всеки човек трябва да спре да си повтаря в този период между 25- и 30-годишна възраст:

1. "Докато получавам добра заплата, не ми пука, че мразя работата си."

2. "Ако оставя нещата да се развиват от само себе си, някак си финансите ми ще се подобрят. Мога и да не си причинявам стреса да проверявам банковата си сметка. Не обичам да го правя. Едва ли съм харчил толкова."

3. "Трябва да се омъжа/оженя, защото това е следващата стъпка. След няколко месеца ще стана на 30. Толкова много хора около мен вече се ожениха. И аз отнякъде ще събера за разхода за сватбата. Ще взема кредит, но ще е такава, каквато съм си мечтал/а."

4. "Банките ще си вземат парите каквото и да сторя. След един момент всички се оказваме от погрешната банкова страна или по-лошо - човек, който събира кредити."

5. "Трябва да си купя дом, защото така правят големите хора." Ключовият фактор тук се нарича "съседите". Не вземайте прибързани решения със закупуването на жилище, защото мястото, където си купите дом, ще е решаващ знак за това как разглеждате себе си и кой сте.

6. "Ако взема малко от спестяванията ми сега, ще имам предостатъчно време да си възстановя по-късно."

7. "Твърде съм неопитен, за да започна да се занимавам с инвестиране."

8. "Аз съм пълен провал, защото не ми плащат колкото на други хора на моята възраст."

9. "Още мога да се нося в стила на обличане, с който се подвизавах в университета."

10. "Щом ме одобряват за нов банков кредит, значи мога да го погасявам."
 

Източник: "Бизнес инсайдър"